Att slippa leta ihjäl sig
12 juli, 2015
Att planera eller inte planera sina
Att planera inlägg, blir man mindre äkta då?
14 juli, 2015

Hur vi kan skapa en mer äkta blogg eller hemsida

Att skapa en äkta blogg

Har hört många bloggare säga och skriva om att deras läsare inte vet riktigt vem dom är. Att den som dom är på blogg inte är inte deras riktiga jag. Men hur äkta är vi emot oss själva och andra egentligen? Är våran blogg äkta, om vi inte känner att de som läser får ta del av vårat riktiga jag? Dags att skapa nya regler för bloggvärlden och blogga på en helt ny nivå. Blogg 2.0 projektet. 

Att skapa en äkta blogg

Blogg 2.0 projektet är att förändra vårat sätt att förhålla oss till våra egna och andras bloggar, skapa en bättre miljö på nätet. Lättare att läsa, bättre design och mycket mer. Att inte bara kasta ut provoceringarna utan skapa en mer äkta blogg och förändra synen på bloggvärlden.

Men att vara riktig och äkta medför ju risken att bli attackerad av hat för den man är. Skydda sig går i första hand. Jag är väldigt mycket ute i bloggvärlden och jag har aldrig stött på hat, på de äkta bloggarna. Rätta mig om jag har fel, men en äkta blogg som är genuin får inte den hat stormen som de som vill provocera människor för klick får. Det är oftast den där biten av oförstående som rör till det för alla, bloggare som är helt oförstående i de som läser deras bloggar är människor som känner lika mycket som du. Lika så de som läser bloggarna glömmer att det faktiskt är en människa som sitter och skriver det de läser. Det som gör någon arg är när du sårar någons ego eller stjäla deras värdighet. Och det finns sätt att framföra det du vill säga utan att stampa på någon. Men det det krävs lite arbete.

Glöm inte av att både de som bloggar och de som läser bloggen är människor.

 

En äkta blogg

Du är den du är, ingen idé att ändra på sig bara för att få fler läsare. Klart att man kan utvecklas, men din kärna är alltid något som finns där. Att skriva något som du stör dig på i stundens hetta, folk som äter badbollar eller alla som är dumma i huvudet för att följa modet med bananer istället för skor är aldrig en bra idé. Det är för att dels att dina känslor får dig att glömma att dina läsare är människor och kanske gillar att äta badbollar. När du skriver ditt inlägg om hur jävla äckliga badbollsätarna är har du uppnått en sak. Du har startat en hat cirkel, du har stulit badbollsätarnas värdighet att vara sig själva.badbollar

Till det som sticker i ögonen på människor mer än något, du har skrivit om att badbollsätarna är riktigt vidriga människor, en tid går du testar en badboll och sedan skriver om att det är nice att äta badbollar. Dina läsare glömmer aldrig, nu har du byggt upp en hatstrom till dig själv. Du kan be om ursäkt men skadan är redan skedd och alla som blev bestulna på sin värdighet kommer med större kraft stjäla den ifrån dig.

Att vara en äkta bloggare är att vara öppen och lära känna sig själv och vad jag som person står för. Att vara öppen med att inte vara en expert och att alltid tänka på att den som är mottagare alltid är en människa och du bryr dig om dig själv och andras känslor.

Att välja vad man lägger upp och inte

Blir du mindre äkta om du gör ett urval på det du lägger upp? Nej det blir du inte. Vi väljer ju helt själva vad som ska få finnas med och inte, i grund och botten ska vi ju kunna stå för det som vi skriver om på webben. Men det vi väljer att dela med oss av ska vara helhjärtat och inte bara bitvis och hemligheter i. Om man inte känner sig bekväm att skriva ut namnen på de du skriver om i inlägget kanske du ska tänka en gång till om du ens ska lägga ut det på nätet.

Jag skriver alltid från mitt hjärta och jag kände verkligen värmen när jag skrev om hur många i min omgivning gett sig själva rätten att säga vad som helst till mig bara för att de hittade på att jag inte hade några känslor. Det var ett inlägg som verkligen var jobbigt att skriva, men jag strävar alltid efter att vara en äkta blogg och det betyder att blotta mina mindre attraktiva sidor. För att vi ska kunna diskutera personlig utveckling och egna erfarenheter är en av grunderna till en äkta blogg.

Vad säger du är det något för dig att bygga en mer äkta blogg? En mer äkta bloggvärld. En förståelse för att vi alla är människor som sitter här och skapar grymma diskussioner! Och delar med sig av sina fantastiska erfarenheter. Har du en äkta blogg? Lägg till detta lilla emblem för att visa att du är med i blogg 2.0 rörelsen och har en äkta blogg.

emblem äkta blogg

<a href="https://enklaknep.se/" ><img class="aligncenter wp-image-6586 size-full" src="https://enklaknep.se/wp-content/uploads/2015/07/emblem-äkta-blogg-3.png" alt=" äkta blogg" width="200" height="256" /></a>

Kopiera texten och märk din egna blogg som en äkta blogg! Lämna gärna en kommentar så jag kan läsa dina fantastiska inlägg!

27 Comments

 1. Mimi skriver:

  Vilken mysig och fin blogg du har!
  Kommer att följa dig!! Keep up the good work:)

 2. Camilla p-a skriver:

  Jag hamnade här eftersom jag följer Martina Johanssons blogg. Så inspirerande du är, har funderat länge på att blogga och skriva böcker, men har inte vetat var och hur jag ska börja! Tack Johanna! 🙂

  • Johanna skriver:

   Hej Camilla, ett smart tips som jag önskade att jag visste när jag startade en blogg var att:
   Bestämma sig vad du vill blogga om och skriva ner det på papper sedan hitta inspiration på de som bloggar om likanande saker. Vill du ha mer ingående så maila gärna mig via kontakt länken.

   Det hade varit jätte kul om du startade en blogg och skicka gärna adressen till mig när du har startat den.

   Ha en fantastisk kväll

 3. Vilken underbar blogg du har. Hit återvänder jag gärna igen. Har även lagt in ditt emblem.
  Kram och fortsatt trevlig helg ♥

 4. Emblemet har försvunnit från bloggen. Det verkar som om det är något fel med texten som ska kopieras in.

 5. Nu såg jag att bilden försvinner och kommer tillbaka hela tiden. Kanske jag ska kopiera bilden i stället och när man klickar på den så kommer man till din sida, i stället för att klistra in din text som verkar vara något konstigt med eftersom det ibland inte visas någon bild.

  • Johanna skriver:

   Tack för att du uppmärksammade mig på det. Jag har uppdaterat säkerheten på bloggen och tänkte först att jag kunde blocka alla bilder. Men det kan jag ju inte. Tack igen för att du sa till mig!

 6. Terese skriver:

  Kikade in på bloggen här och tyckte det här inlägget var klockrent! Självklart ska man skriva vad man tycker och det från hjärtat, men utan att trampa på andra, dvs mer fokus på tips osv. Superbra! Snor loggan 😉 Ha det bäst!

 7. Sophie skriver:

  Ja, trevligt att kunna märka sin blogg med märke att den just är äkta. 😉 Tack!

 8. Jessica Dahlqvist skriver:

  Hej..jag får inte in märket i min blogg..står bara fel kod 🙁

  • Johanna skriver:

   hmm, jag har testa koden och jag får tyvärr inte upp någon error, man jag ska kolla upp det lite mer grundligt.

 9. Hej, Johanna!
  Jag har lagt upp emblemet på min blogg.
  Det är en fin blogg du har med många kloka råd. Trevlig helg / Rozie

 10. Mikaela skriver:

  Hej Johanna! Glad att jag hittade till din sida, gjorde det via Martinas som jag följt länge! Har anslutit mig till “Äkta blogg 2.0” nu, loggan passade perfekt in med mina övriga färger på sidan, super nöjd 🙂 Följer dig på Feedly nu och ser fram emot att läsa igenom alla bra inlägg jag redan hittat! Ha en go lördag i Göteborgssolen! /Mikaela

  • Johanna skriver:

   Hej Mikaela, Vad kul att du hittade hit. Kul att loggan passade in i din design. Ha en super fin söndag i det härliga vädret 🙂

 11. Evanessè skriver:

  Jag har varit här och “lånat” länken så jag visar att jag vill vara med i en äkta blogg! 🙂

 12. Malin Lundskog skriver:

  Men hallåååå, flera år senare vaknar jag upp liksom … Visst driver jag en äkta blogg! Känns fint! Tack för att du inspirerar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *