Hur vi kan motivera andra

11 maj, 2015

Vi alla har det inom oss, att motivera andra. Vi ska bara hitta dom rätta verktygen. Vissa använder blogg, video, podcast för att motivera. Alla sätt att motivera andra på är fantastiska och vi får ju ut så mycket igenom att göra det. Men hur ska jag hitta de som vill inspireras av mig? Och finns det dålig inspiration? Det tänkte jag att vi skulle diskutera idag. 

motivera

Ibland har jag och en nära vän till mig Martina motiverings fika, eller bloggplanering som vi ibland kallar det. Det blir ju allt mer sällan nu när hon har flyttat till Kina. Anteckningsböckerna uppslängda på bordet och pennor i olika färger fyller upp ytorna som finns kvar. Energinivån är på topp varje gång som vi har influerat varandra med de olika vinklarna inom blogg världen och mycket mer. Det ger mycket mer än vad de tar av oss, att dela med oss av alla våra fantastiska vinklar på olika saker.

produktiv

Nätet är ju så fantastiskt och det gäller bara för oss att bestämma hur vi vill framför det, blogga, podcast eller något helt annat. När du väl har bestämt dig vart du ska lägga din energi någonstans är det bara att börja. Men innan vi går vidare hur grymt det är att inspirera andra, känner jag att det kan vara på tiden att ta upp dålig inspiration. Den där typen inspiration på snygg inredning eller kläder, ett hopklipp av bilder från en webbshop och affilate länkar till sakerna (Affiliate är reklamlänkar som ger den som lägger ut dom en slant). Det är som att förklä reklam med att det är inspiration, motivera andra till något som de själva inte gör känns konstigt på nått sätt. Tycker inte du det? (Jag har inget emot affiliate till produkter som skrivaren själv har testat)

Till den roliga delen igen, att nå ut till andra och ge dom motivering att förändra saker till det bättre är fantastiskt. Visst det kanske finns flera som snackar om samma ämne som du, men det behövs fler. Vi är ju inte likadan och har olika erfarenheter, så din synvinkel kan bidra till mycket även om det finns andra som har snackat om det innan. Dela med dig av din passion om böcker, kläder eller vad det nu kan vara. Det är verkligen fantastiskt att öppna upp sig och våga dela med sig av alla hemliga tips och trix som du har lärt dig. Jag har fått frågan många gånger varför jag delar med mig av det jag kan på min blogg, om jag förlorar kunder på det? Även att man inte ska dela med sig av allt för att då vill ingen betala för det. Varför dölja sin kunskap? De som vill lära sig, göra det och ska få göra det. Alla mina kunskaper har ju jag fått från andra. Genom att dela med sig så får du mycket tillbaka, de som vill betala för det kommer alltid att göra det oavsett hur mycket du delar med dig på din blogg eller hur du nu vill dela med dig av din kunskap.

Berika dina kunskaper genom att sprida dina erfarenheter och starta en diskussion med andra. Motivera gärna mig att besöka din blogg genom att länka till den i en liten kommentar.

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

2 Kommentarer

 1. Magdalena

  Vilken blogg! Kul att se fler design intresserade människor på blogg.se! Grymt jobbat!
  Min blogg är nu påfyllt med mer av mina skapelser, nu är skolan ett minne blått (fram till Augusti) Ha en trevlig dag!

  Svara
  • Johanna

   Vad kul att du hittade hit, medlem på blogg.se men har inte min blogg där. Min blogg är fristående och jag sköter allt själv 🙂 Tack för din underbara kommentar!

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0