7 juli, 2015

Hur vi kan hantera elaka kommentarer

Det suger stenhårt att få en elak kommentar, det spelar ingen roll om det är på nätet eller i den fysiska världen. Det är jobbigt vilket som. Det är helt okej att känna alla känslor som de elaka kommentarerna rör upp inom oss. Men låt inte känslorna styra över hur vi kommer att hantera de elaka kommentarer som trycks upp i våra ansikten. Vi kan inte påverka dom som kastar ur sig idiotiska saker, men vi kan bestämma hur vi ska hantera elaka kommentarer.

hantera elaka kommentarer

 

Först vill jag säga att det kan vara så att vi är på fel plats vid fel tillfälle och vi bara råkar vara den som får vara slagpåsen för något som vi inte kan påverka. Nej det är inte okej för personen att säga eller skriva så till dig men det kan förklara lite om det känslomässiga tillstånd som personen ifråga var i just då. Den personen agera endast utifrån de känslorna som denna har just då. Inget annat och du råkade hamna i skottlinjen.

Behandla dom för vad de är

En Tjuv! En tjuv helt enkelt. Ja det låter jätte knäppt men jag lovar att det kommer att låta vettigare snart. Någon som fäller en elak kommentar stjäl din värdighet. Personen som kallar dig ful, stjäl din värdighet, ditt skönhetsvärde i detta fallet. Även om du inte reagerar på det så har personen tagit en del av ditt värde ifrån dig. Det är dags att ta tillbaka det och låta ljuset skrämma alla små och stora tjuvar där ute. Dags att hantera elaka kommentarer för vad de är en stöld, uppmärksamma de som stjäl för tjuvarna dom är. Och ta steget emot utvecklingen av en bättre omgivning.

Ställ dig inte och gorma på alla tjuvar där ute

För en tjuv är det läskigt att veta att den som de stjäl ifrån är människor och faktiskt känner lika mycket som dom. Och att vi inte skiljer oss så mycket från tjuvarna förutom att vi inte stjäl andras värdighet. Därför är det bästa sättet att hantera elaka kommentarer är att visa att du är människa och berätta att denna personen stal din värdighet. Ingen vill ju vara en tjuv, eller? Om du ska hantera elaka kommentarer på nätet kan du alltid ha med det i din policy vad du vill ha och inte, ha även med varför.

De som får mest elaka kommentera på nätet

Jag läser många bloggar och sett ett mönster i vad som gör att vi förvandlas till tjuvar framför skärmarna. Det är ganska enkelt, det som upprör mest är att personen som blir attackerad har stulit en eller en grupps värdighet. Saker som  ” sprit feta glamourmodeller” eller ”Jag fattar inte tjejer som viker ut sig i sina underkläder, är det för lätta likes eller?!”. Ser du nu hur stölden går till? Här är det några som stjäl andras värde igenom att förminska dom. Detta är det som upprör mest på nätet och skapar flest tjuvar. Eftersom om den personen gör det så kan ju jag med göra det!?

Vi måste säga stopp

Nej det är inte okej att stjäla för att någon annan gör det. Därför ska vi säga stopp till våra känslor och tänka på vad ger det mig att handla på dom? Hur ska jag hantera denna stölden? Det finns ingen direkt mall på hur du gör det bäst utan det är helt beroende på vad du kan se att du får ut av det. Det jag ville göra är uppmärksam dig på är ett nytt sätt att tänka kring kommentarer och igenom det ett nytt sätt att förhålla sig till dom. Även en chans att hantera elaka kommentarer på ett bättre sätt.

Om det känns rätt låt tjuvarna stå till svars för sin tjuvaktighet. Och glöm inte att även vi kan halka dit och stjäla en och annan värdighet.

Vill du läsa mer?!

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Vill du lyssna på inlägget istället?! I detta inlägget tänkte jag ta upp de 3 råden som är väldigt skadliga som jag hört flera gånger om. Detta inlägget kommer helt enkelt handla om: börja om med nytt konto, publicera flera gånger om dagen och skriv på engelska så når du ut till fler. Dessa är skadliga och jag kommer att berätta varför. Skapa ett...

läs mer
13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

Okej, jag tänkte att vi kunde göra en liten lista på vad jag har sett har negativ påverkan på din närvaro om du använder dig av för många platser på samma gång. De här punkterna gäller inte superstora företag som har flera resurser på plats för att sköta det massiva jobbet som sociala media är. utan som du och jag som sköter det själva. Och jag...

läs mer

4 Kommentarer

 1. Martina

  Grymt inlägg! 🙂

  Svara
  • Johanna

   Tack ?

   Svara
 2. Anonym

  Hur bemöter man bäst påhopp och elaka kommentarer från främlingar på stan, i affärer, elaka telefonister eller expediter etc? Jag blir utsatt för påhopp från främlingar hela tiden och jag är så less på det! Förstår inte varför jag blir det heller!

  Svara
  • Johanna

   Den här kommentaren har verkligen fått ligga och gotta till sig, just för att jag vet inte varför du blir påhoppad av främlingar på stan. För oftast får man tänka på vad gjorde jag för att provocera fram denna reaktionen. Oftast kan man spåra det till något man gjorde. Men i vissa fall är det inget hos en själv. Utan mer att personen kanske hade en dålig dag eller något annat. Det som vi måste ha i tankarna är att ha förståelse för att vi inte kan läsa tankar och ta ett steg tillbaka och inte ta allt personligt.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *