Hur du kan blogga organiskt!
Att skapa en organisk blogg och inte låta som en robot
15 juli, 2015
Hur lätt kan andra söka på dig?
17 juli, 2015

Hur vi kan bli mer äkta i livet

Hur vi kan bli mer äkta i  livet

Nej jag pekar inte finger och säger att du inte är äkta. Det är inte det detta inlägget handlar om, det är helt enkelt om hur vi kan visa lite mer av oss själva och inte vara så rädda att visa vem vi är. Många gånger i bloggvärlden måste vi gömma oss bakom murar som kan hålla alla elak kommentarer på distans. Ibland känns det som att kunna skydda sig själv måste vi spela en roll ett tag tills faran är över. Men ska det behöva vara så eller är det bara våra känslor som spökar och intalat oss att det är farligt att vara sig själv?

Hur vi kan bli mer äkta i  livet

Att vara mer äkta handlar om att vara mer äkta med sig själv. Att ge sig själv spelrummet att uttrycka sina känslor. Det finns inga genvägar tyvärr, det krävs hårt arbete att lita på sig själv för att kunna visa sina känslor. Jag har gått genom hela det och arbetar på det varje dag. För att jag ska bli starkare som person, inte tro att känslor är en börda. Utan hylla dom för den kraftkälla dom är och hjälper oss att undvika sånt som vi vet är dåligt för oss och motiverar oss att utvecklas.

Jag är bara så stark som situationen kräver.

Det är något som jag arbetar på att det inte ska behövas. Att vi ska kunna visa vilka vi är, ett helt bagage med känslomässiga tillstånd. Det gäller både i verkliga livet och på nätet. Det viktigaste är att vara uppmärksam på dina känslor och inte vifta bort dom. Varför har du just den känslan? Kan det vara så att den är där för att skydda dig eller är det något som spökar? Vi kan alla lära oss att vara mer uppmärksamma på de meddelanden som våra känslor bär med sig.  När tårarna trillar ner från kinden att påminna dig att det du känner är på riktigt och det är helt okej att känna dom och visa det. Det gör dig varken svag eller dålig som människa.

Att vara mer äkta är tyvärr inte bara det att du måste jobba på dina egna känslor utan även visa empati för de runt omkring dig. Ha en förståelse för att andra känner inte likadant som dig men har lika mycket känslor som du har. För mig började min resa med att öppna upp mig och visa känslor igenom att låta andra känna sig trygga att visa sina känslor för mig. Vi kan inte tvinga på andra våra känslor men vi kan börja med att skapa en miljö där det är okej att visa dom. Vi har inget att förlora på att bli mer äkta i det vi känner, att bära en mask gör att du aldrig kommer att passa in. För att om du känner att du behöver hämma dig och dina känslor, har din resa bara börjat för att hitta de som som passar med dig.

Du bestämmer hur du vill att ditt liv ska se ut, ingen annan. Även om vi alla kommer ifrån olika förutsättningar finns det en sak som är glasklar. Ditt nu och framtid bestämmer du!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *