Hur var första dagen på webbdagarna i Göteborg

Samarbete med Internetworld och webbdagarna.

Det var till ett regnigt Göteborg som jag begav mig ut i. Förväntningarna var på topp! Japp i god tid kom jag fram till posthotellet, hittade min namnbricka, tog hissen upp till den första föreläsningen, content marketing. Det skulle bli andra gången som jag hörde begreppet mediaplattform som benämningen på en blogg.

Om webbdagarna och mediaplattform

Den första som kläckte detta fenomenala begrepp var Maja på en av våra skapande verksta workshops. Skälet är att många förknippar blogg med som de sa att man skriver om att man har druckit kaffe. Men om vi byter namn på det så kommer folk att tänka annorlunda om det? Samtidigt som jag känner att jag håller med Emelie att vi kanske inte ska byta namn för att det har dåligt ryckte. Utan att vi kan vara med och ändra på det så att bloggar tas mer seriös.

Fler föreläsningar och fler begrepp som vi kanske måste ändra på

Frågan är om vi inte ska byta namn och särskilja oss. För visst finns det nischar men det finns inget direkt ord som skiljer på de som skriver om olika saker. Det kanske är så att en blogg är att du skriver om vad du dricker för kaffe. Men att en mediaplattform har en mer specifik riktning. Att huvudskapliga syftet är att utbilda eller ge sina besökare ett annat värde än bara underhållsvärdet som finns i de som skriver om sina liv. De är inte mindre viktiga, bara en annan inriktning. En tanke bara, personligen lägger vikt på ordet plattform.

Webbdagarna 1

Vikten ligger i vad du kallar det

Som en av föreläsningarna idag handlade om den kreativa landsbygden. Att det talas mycket om landsbygden som ett litet trögt ställe utan affärer. Men allt finns ju på webben, det behövs ju inte längre fysiska butiker. Men även om det finns många kreatörer ute på landet så tolkar vi det ofta som att den kreativa storstan och slappa byarna. Men det stämmer inte längre sen webben blev en del av våra hem. Så hur skulle vi kunna ändra det tunga inrutade tankarna om landet och hur skulle vi kunna applicera det på att ändra bloggens ryckte?

Idag är andra dagen på webbdagarna

Det känns lite ledsamt att det bara är denna dagen kvar. Men det har verkligen varit en super kul event. Visst finns det saker som kan bli bättre. Men jag tänker att andra dagen kanske blir ännu bättre än vad det var igår. Vilket höll en hög nivå på föreläsningarna.

Webbdagarna

Vill du läsa mer?!

2 nya sidor på enklaknep

2 nya sidor på enklaknep

Denna veckan har det jobbats på som bara den för att lägga till 2 nya sidor på enklaknep.se. Som du kanske kan se på...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

GåvaInstagram Checklista

Få kontroll över ditt Instagram konto. Missa inte dom små detaljerna som ger ett starkt intryck på dina kunder. Börja prenumererar på mitt hemliga brev  så får du den direkt i din inkorg strax.

0