Hur vågar man vara sig själv på bloggen?

Många bygger upp en fasad, en idyllisk bild av vad de vill framställas som. Det kan vara en idyllisk bild av att vara ett offer till att vara perfekt på allt. Vi alla har en föreställning om hur det ser ut om man är det ena eller det andra. Men hur många vågar vara sig själva på bloggen?

Hur vågar man vara sig själv på bloggen?

Många gånger kan man höra att mina läsare känner inte mig. Men varför känner de dig inte. De läser ju det du skriver eller producerar, varför skulle de inte känna dig? Är det för att du är någon annan än på bloggen? Är du en sån som gör allt för bloggen och inget går odokumenterat?

I ett hårt klimat är det smart att vara sig själv på bloggen?

Det är ju som en sista försvarsmur att inte blotta sig på bloggen. Så om du blir attackerad så kan du ju alltid använda de känner inte mig för att skaka av dig. Men är det därför folk inte är sig själva på bloggen? Både och tror jag. Många gånger handlar det nog om att vi har ett ohälsosamt klimat i bloggvärlden. Där vi matas dagligen med att vi inte duger om inte allt i våra liv är perfekta. Mycket av drama som skapas i bloggvärlden kan bero på att man bygger förväntningar på sin blogg och när personer sen träffar en så är man annorlunda.

För du kan aldrig skapa en så dynamisk bild av dig själv på bloggen som du är i verkliga livet. Det kan också vara ett skäl till att många väljer att skapa en så idyllisk bild som möjligt. För om man ska välja att visa upp något så kan det ju vara nått som är perfekt!

Men bloggvärlden lider av att många inte är sig själva

Eftersom många väljer att skapa bilden av att det är perfekt så är bloggvärlden inte så dynamisk. Det finns inte så många lager man kan utforska, utan mycket faller platt. Visst finns det de som bryter emot hjärtvättningen om en perfekt bild, det kommer alltid finnas undantag. Vi behöver en ny norm i bloggvärlden en där vi kan vara oss själva! Och inte tvingas att skapa något som inte finns där för att kunna få gå på event eller liknande.

Därför finns skapande verksta för bloggare i och runt om Göteborg

För du tror att framtiden bland bloggare ligger i att nätverka och lära sig saker tillsammans. Vi tror tror så mycket på denna idén att vi till och med har ordnat så att det är kostnadsfritt! Det som det kostar dig är din tid och engagemang på våra träffar. Sen driver vi på för att vi ska få till så många av den typen under hösten och våren. Om du vill vara med eller har förslag på vad vi kan ta upp på workshopen tveka aldrig hör av dig till oss på workshop@enklaknep.se.

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

13 Kommentarer

 1. Joanna-livet med Aspergers syndrom

  Mina bloggare känner till 95%. Jag är brutalt ärlig på bloggen. Det är bara en liten del av mitt liv de intr vet om. Och det är inte för att jag inte vill dela med mig av det utan att det är andra personer inblabdade

  Svara
  • Johanna

   Ah det är smart att ha lite begränsningar på vad man känner och inte känner att man kan dela med sig av. Tack för din vinkel!

   Svara
 2. Anna Munkhammar

  Du har ofta så tänkvärda ilägg. Synd man inte bor i Göteborg . Eller jag är ju glad att jag inte bor där men synd det är så långt bort ?

  Svara
  • Johanna

   Ja precis, men det kanske kan passa dig bättre med en av våra helg-workshop som vi är i startgroparna att dra i gång. En heldag med massa bloggare som har en gemensam sak, bloggen! Men våra workshops är inte som många andra så vi inte har föreläsare på samma sätt. Om du vill så lägger jag gärna till dig i listan för att få info om när vi drar igång med våra helger 🙂

   Svara
   • Jessica

    Hej!
    Jag är intresserad av workshop.
    Pågår detta fortfarande?
    Mvh
    Jessica

    Svara
    • Johanna

     Hej Jessica, vi är igång men vi stänger igen workshopen för nya deltagare i början av varje termin. Men om du skickar en intresse anmälan enklaknep.se/workshop-influencers-goteborg/#ws_skapande på denna sidan så får du mail när vi har öppna workshops för alla och även en påminnelse att skicka in din anmälan till nästa termin. Hoppas att jag svarade på dina frågor och hoppas att vi syns!

     Svara
     • Jessica

      Toppen!
      Tack snälla ?

 3. Jennifer

  Så bra inlägg!

  Svara
  • Johanna

   Tack 🙂

   Svara
 4. Cecilia

  Så bra skrivet. Jag försöker att alltid vara mig själv, när jag skriver mina inlägg så är det oftas mer som en berättelse till en vän. Lite som ett gammaldags brev ?
  Himla kul med workshop, hoppas på stort deltagande.
  Kram

  Svara
  • Johanna

   Åh smart att tänka gammaldags brev❤️ för de kändes så personligt när man fick ett på posten förr? ja vi fyller workshopen bra just nu? kram

   Svara
 5. Liselotte

  Intressant ämne, som jag ofta funderar över när det kommer till mitt eget bloggande.

  Jag tänker att jag inte behöver dela med mig av allt, framförallt det mest privata som rör mig och min omkrets. Dels månar jag om andras integritet, men även om min egen. Vill helt enkelt inte att allt ska finnas online. Därmed inte sagt att jag vill utmåla mig själv som en perfekt människa med perfekt liv! Men jag är nog med vad jag delar.

  Svara
  • Johanna

   Intressant vinkel. Det är viktigt med integritet på sin blogg. Jag tror med att man måste vara super noga med vad det är man delar som du säger. Tack för dina tankar om ämnet ❤️

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *