Ska starka människor tåla vad som helst
Du är stark och då får alla säga vad de vill till dig, eller?
9 juli, 2015
absoluta sommar måsten!
Absoluta sommar måsten, tips på vad du kan skriva om
11 juli, 2015

Hur sträva efter perfektion skapar ohälsa

Jag är skyldig till att försöka skapa perfektion, men jag är rädd att det inte går att skapa perfektion i något. Något som är perfekt idag är antagligen inte det imorgon. Skälet till det tror jag är att vi förändrar våran syn på sakerna. Det där med att skapa något perfekt är något som kan få oss kreativa människor att falla hårt.

Stressen över att skapa något perfekt

Vi är våra egna värst kritiker!

Att sitta att fila på en design eller skriva om ett stycke. Att fastna i en loop som inte du kan ta dig ur, för att det är inte tillräckligt perfekt. Att inte känna sig nöjd. Den där början på design eller bok, inlägg blir aldrig klart för att det är lättare att ha en ursäkt för det som inte är klart. Men även om det känns lite lättare att inte avsluta ditt arbete för att det inte är perfekt, ger det dig en stress att du inte har slutfört något du har börjat på. Även om du inte känner det just då kommer de oavslutade projekten bara läggas på hög.

För några år sedan började jag skriva på en bokserie som jag nu kommer att kalla hur du blir en bloggninja. Jag skrev och skrev om som en galning, men allt som jag skrev var dåligt och höll inte måttet. Jag hade fastnat i en loop och kunde inte ta mig ur för att det jag sökte var perfektion och det kommer jag inte att uppnå. Jag kommer aldrig att uppnå perfektion för att jag utvecklas varje dag och blir bättre på det jag gör, därför kommer jag aldrig att skapa ett bestående perfekt arbete. Jag tog mig mod och publicera den första boken och sedan den andra, de är inte i närheten av perfekta men jag är nöjd med att jag tog mig över tröskeln. Genomförde det projektet som jag skapade.

 Det handlar inte om att skapa perfektion, utan att slutföra projektet.

Vi måste ge oss själva utrymme och inte vara så kritiska till det vi skapar. Visst det som vi slutförde tidigare kanske inte håller måtte idag, men det är för att det som vi skapat tidigare visar bara historiken på hur vi har utvecklas.

Jag tänkte att vi skulle skapa en pakt där vi lovar oss själva att vara lite snällare emot oss själva och färdigställa våra projekt istället för att skjuta upp dom för att de inte är perfekta. Och om vi inte vill färdigställa projektet slänga det och inte låta det sväva oklart i all oändlighet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *