Hur skapar du dina inlägg?

Har du tänkt på hur du skapar dina inlägg? Hur det går till och vad som får dig att börja skriva? Vi förbiser oftast det vi gör genom att bara titta på den färdiga produkten. Det färdiga inlägget. För ett bra innehåll behöver vi ha en inblick i vad vi gör innan vi trycker på publicera. Hur skapar du dina inlägg?

Hur skapar du dina inlägg

 

Den här bloggen handlar inte om saker jag har gjort idag, eller för en timme sedan. Det ger mig fördelen att jag kan planera och strukturera upp mina inlägg under en längre tid. Jag kan helt enkelt planera mina inlägg helt och hållet innan jag skriver dom. Det är något svårare att göra om du skriver om saker som hände idag eller för bara en stund sedan.

Stegen som ett inlägg tar på denna bloggen

Denna bloggen har en väldigt inrutad rutin som sällan bryts, det är bekvämt och underlättar skrivandet en hel del.

 1. Brainstorm, vad vill jag skriva om. Inga idéer stoppas allt skrivs ner.
 2. De bästa idéerna väljs ut och planeras in i min bloggplanering.
 3. Tre eller fler punkter som är viktiga för inlägger skrivs upp.
 4. Är research nödvändigt? I så fall görs det och samlas ihop och analyseras.
 5. Öppnar bloggen och börjar med att fylla i nyckelord, kategori och titel.
 6. Skriver upp punkterna som är viktiga i inlägget, det är min struktur i innehållet.
 7. Sedan fyller jag på med intro och brödtext.
 8. Läser igenom texten högt.
 9. Öppnar Photoshop med mina bildmallar och lägger in bild och text, varje kategori har sin egna bildmall.
 10. Lägger in bilderna i innehållet.
 11. Tittar på hur det ser ut på bloggen och sedan trycker jag på publicera eller tidsinställt beroende på när det ska komma upp på bloggen.

Det kan kännas lite överväldigande när man tänker på gör jag allt detta innan ett inlägg, ja det gör jag och antagligen gör du lika mycket men har inte tänkt på det innan. Sen tillkommer ju fotografering och behandling av bilder som man gör innan ett inlägg. Det är lätt att underskatt vilket jobb du och jag verkligen gör med våra bloggar, speciellt eftersom det är så roligt.

Hur skapar du dina inlägg pin

Hur skapar du dina inlägg?

Du gör ett fantastiskt jobb på din blogg. Du förtjänar beröm för det hårda arbetet det är att lägg upp ett inlägg. Det kommer att vara många som inte förstår hur mycket jobb det verkligen kan vara bakom ett inlägg. Även det minsta lilla inlägg har många steg som det går igenom innan det publiceras. Därför behöver vi hitta fler som har intresset av att blogga så att vi kan få inspiration och energi. För det kommer vi aldrig få av de som inte förstår det arbetet som ligger bakom ett inlägg.

Mina tankar kretsar just nu kring att vi i bloggvärlden behöver fler meetups? Där vi kan fika och diskutera vårt intresse. Nu tänker jag inte på event som är väldigt populärt, utan fika eller en middag där vi kan inspirera varandra till att bli ännu grymmare bloggare. Vad tycker du behöver vi fler meetups där vårt intresse för bloggen ligger i fokus? Lämna en kommentar med dina tankar!

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

1 kommentar

 1. Kaffehörnan

  Vilka bra tips du delar med dig, fin uppställning

  Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *