Hur reklam/affiliate kan förstöra din blogg

Du har ett varumärke på din blogg oavsett om du arbetar med den aktivt eller inte. Ditt varumärke är det som din blogg står för, vad andra tycker om den när de kommer in på den. Du kan påverka den om du vill eller bara låta det fortlöpa. Men så kommer det till reklam och affiliate (reklamlänkar), antingen kan det göra ditt varumärke bättre och större eller så kan det rasera det helt. Dåliga val i vad du ska göra reklam för på din blogg kan förstöra hela din bloggs identitet. 

reklam affiliate kan förstöra din blogg

Vi alla är för på att tjäna pengar snabbt på våra bloggar. För det är lite som en status, om du kan få pengar på din blogg är det som en bekräftelse att det du gör är värt något.

Blogginkomst som förstör

Under en längre tid har jag fått förfrågningar på att göra reklam för olika företag och deras produkter, en så länge har jag tacka nej. Just för att om jag ska göra reklam för något ska det vara något som jag har och tänker konsumera en tid framöver. Jag vill inte ge dig massa reklam som inte är relevant för dig eller mig för den delen. Vi alla gör det som vi älskar att dela med oss av våra erfarenheter och skapar en grym blogg på kuppen. Men förtroendet hos dina läsare faller lite när du gör reklam för produkter som du själv inte har.

Bra och dålig reklam

Klart att det finns bra reklam på bloggar. Den typen av reklam handlar ju om att ge något till sina besökare, ett tips på en produkt som bloggaren ifråga tror på. Men det är när det kommer till den här dåliga formen av reklam som gör att jag suckar ljudligt för mig själv framför skärmen. Du har stött på den, Veckans inspo/dagens inspo eller vad det heter. Det ser samma ut på varje blogg bilder tagna från webbshoppen och länkar som heter Här/Här/Här. Hur inspirerande är dessa inlägg?

Du kan bygga din reklam bättre

Det handlar om att alltid tänka på vad kan jag ge mina läsare? Ger det dom något att komma in och bombas av länkar för att jag ska få pengar? Nej det gör det ju inte. Och det är ju det som kan ge att dina läsare förlorar lite av förtroendet för dig och din blogg. Är det så att du bara bloggar för att tjäna pengar? Vad ger det mig att klicka in på affiliate länken? Det finns ju ett sätt för att öka inkomsten och även ge ditt varumärke en boost. Publicera bara reklam som du vet är gynnsamma för dina läsare.

Affiliate för mig

På det sättet som jag tjänar mina pengar på bloggen är att när jag snackar med mina läsare via mail eller chatt och de är behov av ett program. Skickar jag en reklam länk på de programmen som jag använder mig av till personen. Igenom den för jag min blogginkomst. Även i form av nyhetsbrev delar jag med mig av ”hemliga” produkter som jag använder mig av. På det sättet vinner vi båda på det, jag får en lite slant för att dela med mig av mina erfarenheter och personen får det den behöver.

Vad är dina tankar på den reklamen som du bidrar med på din blogg? Vill du ge dina läsare med kvalitativa produkter eller handlar det bara om att tjäna så mycket pengar som möjligt?

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

2 Kommentarer

 1. FIT by Emma Hå

  Jag brukar göra sådana kollage en gång i veckan, men enbart med träningskläder. Hade jag haft råd hade jag köpt alla kläderna och tagit en outfitbild istället… men jag vill inspirera mina läsare till att vara mer färgglada i gymmet även om de tror att de är ”tjocka och fula”. Jag tror att kollaget tillför litegrann, så därför behåller jag det tills företagen börjar skicka mig plaggen istället 😉

  Svara
  • Johanna

   Det är alltid bra att ha en förklaring till varför men har en viss typ av reklam. I ditt fall har du en fantastisk förklaring till din reklam, men frågan kvarstår är det en kvalitativ reklam eller inte?

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Hur reklam/affiliate kan förstöra din blogg
 • Blogginkomst som förstör
 • Bra och dålig reklam
 • Du kan bygga din reklam bättre
 • Affiliate för mig
 • 11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv
 • Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör