17 juli, 2015

Hur lätt kan andra söka på dig?

Du kan dela med dig av vad som helst med bara några knapptryck och så sprids det över hela världen. Det är verkligen fantastiskt att vi kan dela med oss, men det kan ju också skada oss. Vem som helst kan söka på dig. Det betyder att vad som helst som du skrev när alla dina känslor bubblade över hos dig kan din framtida arbetsgivare läsa.

Hur lätt är det att hitta info om dig på

Har du tänkt på hur lätt det är att söka på dig?

Innan jag började söka på mig själv visste jag verkligen inte hur mycket det fanns om mig på nätet. Jag inkluderade alias och mejladresser i sökningarna, forum från 90-talet letade sig fram i sökningarna. Det är verkligen kul att kolla igenom om vad man skrev om när man var ett barn, men vill jag att vem som helst nu ska får se vad jag skrev om för många år sedan?

Nej jag vill inte att andra ska få upp det i en sökning, inte för att jag skäms. Eller jo jag var ung och du och älskade att trolla ner hela nätet. Jag var ett stort fett troll som lurade runt hörnet för att fälla mina kommentarer om sånt jag själv inte fattade.

Har du sökt på dig själv?

Det som är viktigt är att inte använda Google som din sökmotor för att de resultaten du får är just anpassade efter dig. Duckduckgo är den sökmotorn jag föredrar när jag vill söka så rättvist som möjligt. Helt enkelt en sökmotor som inte spårar dig och ger dig så bra bild av vad som finns om dig. Om du hittar något som du inte gillar i sökningen som du gjorde, hör av dig så hjälper jag dig gärna med fixa det.

Vad hittade du när du började söka på dig själv? Dela gärna med dig av vad du hittade i en kommentar här nedanför.

 

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

1 kommentar

  1. jonna

    När, jag gillar inte det 🙂 hehe
    Tack, detsamma till dig!

    Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • Hur lätt kan andra söka på dig?
  • 11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv
  • Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör