Hur lätt kan andra söka på dig?

17 juli, 2015

Du kan dela med dig av vad som helst med bara några knapptryck och så sprids det över hela världen. Det är verkligen fantastiskt att vi kan dela med oss, men det kan ju också skada oss. Vem som helst kan söka på dig. Det betyder att vad som helst som du skrev när alla dina känslor bubblade över hos dig kan din framtida arbetsgivare läsa.

Hur lätt är det att hitta info om dig på

Har du tänkt på hur lätt det är att söka på dig?

Innan jag började söka på mig själv visste jag verkligen inte hur mycket det fanns om mig på nätet. Jag inkluderade alias och mejladresser i sökningarna, forum från 90-talet letade sig fram i sökningarna. Det är verkligen kul att kolla igenom om vad man skrev om när man var ett barn, men vill jag att vem som helst nu ska får se vad jag skrev om för många år sedan?

Nej jag vill inte att andra ska få upp det i en sökning, inte för att jag skäms. Eller jo jag var ung och du och älskade att trolla ner hela nätet. Jag var ett stort fett troll som lurade runt hörnet för att fälla mina kommentarer om sånt jag själv inte fattade.

Har du sökt på dig själv?

Det som är viktigt är att inte använda Google som din sökmotor för att de resultaten du får är just anpassade efter dig. Duckduckgo är den sökmotorn jag föredrar när jag vill söka så rättvist som möjligt. Helt enkelt en sökmotor som inte spårar dig och ger dig så bra bild av vad som finns om dig. Om du hittar något som du inte gillar i sökningen som du gjorde, hör av dig så hjälper jag dig gärna med fixa det.

Vad hittade du när du började söka på dig själv? Dela gärna med dig av vad du hittade i en kommentar här nedanför.

 

Vill du läsa mer?!

1 kommentar

  1. jonna

    När, jag gillar inte det 🙂 hehe
    Tack, detsamma till dig!

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0