11 november, 2015

Hur jag började blogga

Det finns nog ingen som inte har börjat på en gratisportal, det är ju ingen idé att satsa stort för än man vet vad man ger sig in på. Mitt bloggande började med att öppna en blogg, tröttna, öppna en ny på en annan bloggportal. Det var svårt att hitta mitt syfte med att blogga, vad ville jag får ut av att blogga? Det var inte för än jag satte mig ner med papper och penna och började skissa på vad jag ville ge och få ut av att blogga, bloggande inte tröttade ut mig. 

Hur jag började blogga

Gratis blogg

Att blogga med en gratis blogg är som att cykla med stödhjul, du kan inte avancera dig och det finns ett stopp. Du kommer aldrig över de begränsningarna som en gratis blogg har. När du har växt ur dina stödhjul är det dags att ta nästa steg. Det som slog mig var att blogga gratis var aldrig något för mig från början, just för att jag inte hade något som motiverade mig att utvecklas. Det gick bara att utveckla sig till en viss punkt. Sedan blir det tråkigt att stå still på samma ställe. Inte kunna lägga till en bra funktioner som gör bloggandet lättare. Gratis bloggandet är bara för de som inte vill växa, inte utveckla sitt bloggande.

Utveckling är det enda sättet 

Det som jag upptäckte genom att investera i en egen sida på nätet var att jag blev mer lojal emot
mig själv och min blogg. Jag blev mer regelbunden. Tog mig tid att utvecklas och gå framåt. Första tanken med bloggen var att skriva om att baka. Men kände att trotts att jag gillar att baka och gör det någon gång i veckan. Var det inte så att det tände en glöd i mig, gnistan av inspiration. Nej baka är något som jag skulle kunna blogga om i ett tag men när det börjar bli kämpigt skulle jag har svårare att tända den glöden. När det kommer till att välja ett område att blogga om ska du alltid välja ett som du kan utveckla, bygga på, ta isär och bygga om det. Välj något som står dig varmt om hjärtat även när det det blir svårare att hålla det vid liv.

Låt inte bloggen dö ut

Det är verkligen lätt att starta en blogg, men det är bara när det blir bloggtorka. När du har svårt att hitta inspirationen som det visar sig om du har valt helt rätt ämne att blogga om för dig. Det viktiga är att när det blir motgångar, är att inte låta den dö ut. För att det är när du låter den bara dö som den tappar hela sitt värde och du kommer aldrig att starta upp den bloggen igen. Du kanske startar upp en ny blogg men den kommer bara dö ut den med. Det är viktigt att kämpa igenom de svåra stunderna i bloggen för att bli belönad i slutändan.

Va, Inget tillbaka

Du bloggar på och så får du inget tillbaka. Vad är det för sätt?! Du skriver grymma inlägg och lägger upp grymma bilder, men du får ingen respons från dina läsare. Det var mina tankar i början, fan va otacksamt att de bara är här inne och läser, men ger mig ingenting tillbaka. Jag ger och ger. MEN inget tillbaka, innan jag fattade att det inte handlar om att få smicker och beröm. Och basera hela min blogg på att andra ska ge mig uppmärksamhet, det tog ett tag. Men en blogga handlar inte om vad jag kan få utav dig utan vad jag kan göra för dig. Det blir verkligen mycket roligare att skriva till dig som person utan att ha några krav på att du ska ge mig något. Att blogga handlar ju om att bidra till nätverket, ge något. Det handlar väldigt lite om att få något. Det blir verkligen mycket lättare och roligare att blogga när du inte längre kräver något av dina läsare.

Vart började du blogga någonstans? Och vad är det största och bästa du har lärt dig med att blogga eller läsa andras bloggar?

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *