Hur grafik skapar en grymmare blogg

23 juli, 2015

Nätet blir mer och mer visuellt. Det är bara att titta på vilket genomslag Instagram har haft, en app fokuserad på det visuella. Spelreglerna på nätet ändras hela tiden, men nu är det bekräftat att sökmotorerna även tar med om ditt innehåll har grafik eller inte. Det visuella på nätet är viktigare än någonsin, alla bilder och videor väger lika tungt som en bra text.

Hur grym grafik kan göra din blogg hel

Det är den där jädra balansen igen, att hitta den emellan bra bilder och texten. Med det sagt kan du ju alltid bland bilder och text i ett, det behöver ju inte vara så att de måste vara separerade. Du kan alltid lägga en text i bilden för att skapa grafik till din text. Jag försöker alltid förklara vad texten handlar om i en lite text i bilden under det första stycket. Detta är just för att du snabbt ska se om det är något för dig att läsa eller inte.

Infografik

En jätte stor grej på nätet som jag verkligen älskar, information i en bild som är lätt att förstå. Hatten åker av till alla som använder sig av infografik för att illustrera sin sak. Det är ett fantastiskt sätt att kommunicera på, en grafik lätt att gilla.

sociala medier och kaffeVad tycker du om denna infografiken som jag lånade? Visst stämmer den in på hur vi berättar olika saker på olika ställen på nätet?!

Lägg lite extra tid

Nu kommer vi hit igen om med balansen, en blogg som bara har text är bara en halv blogg. Det visuella är viktigt för att skapa en kontakt med dina besökare och även att skapa den snygga miljön som dina ögon förtjänar när du tittar på dina verk.

Ta den lilla extra tiden som det tar att fixa lite extra med dina bilder och se den stora skillnaden i hur snyggt det blir i kombination med dina kloka ord.Fyll på med energi, grafik

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

2 Kommentarer

 1. JoLi

  Tummen upp 🙂 Det här är just det jag försöker öva mig på men behärskar inte photosjop ännu (antar att det är där du gör det mesta?)

  Svara
  • Johanna

   Nej jag använder det jag känner för. Testa picmonkey det är lätt och du kan fixa mycket i dina bilder. Tack för din kommentar

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0