virrig bloggare
Skapa ett varumärke värt att bära
11 december, 2015
Är du nöjd med ditt bloggnamn-
Bloggnamn, hur du skapar ett riktigt bra
15 december, 2015

Hur du slutar förvirra dina läsare

Förvirrar du dina läsare

Vi som bloggare vill ju alltid nå fram med det vi vill säga. Du vill ju inte förvirra dina läsare så att de lämnar din sida och inte har en klar bild på vad det är din blogg handlar om. Vad finns det för saker som vi bloggare kan göra för att göra det lättare för våra läsare?

Förvirrar du dina läsare

Det finns mycket som vi bloggare måste tänka på och en del är att skapa en lätt blogg att navigera och läsa. Det vill säga alla saker som vi ser på skärmen måste vara anpassade så att läsaren kan ta del av det vi vill säga och inte lämna bloggen.

För mycket av allt

Det handlar om att välja, som med som med så mycket annat. Ren design behöver inte betyda vitt, vitt ,vitt eller så få saker som möjligt. När en sak på din sida inte lägre fyller något syfte för dina läsare då skräpar den ner din sida. Hur många olika kategorier behöver du? Är det några du inte alls använder eller så ofta? Kvantitet är aldrig något att eftersträva om du vill skapa en briljant blogg. Vad fyller de olika delarna på din sida för funktion, om du inte kan direkt förklara varför du har vissa delar. Är de överflödiga!

Förvirra dina läsare mindre

Allt handlar om att allt på din blogg ska ha ett syfte. Tänk dig att allt på din blogg som inte har ett syfte är en suddig ruta. Dina inlägg, saker i din sidebar, header, meny. Hur mycket försvinner på din sida? För att sluta förvirra läsaren handlar det om att plocka bort allt som inte hjälper till att styrka det du vill säga med din blogg.

Mer saker är inte bättre, speciellt om det inte fyller ditt syfte med bloggen.

För att sluta förvirra dina läsare måste du bestämma dig för vad du vill säga med din blogg. Och ta bort allt annat som inte hjälper till att förstärka det du vill säga med din blogg. Vad är dina åtgärder för att inte förvirra dina läsare? Har du någon gång rensat din blogg på saker som inte ger den något? Om inte, idag är den bästa dagen att börja göra din blogg ännu mer briljant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *