Blogging Café, hur du skapar din identitet på bloggen

Har du kommit in på en blogg som bara är en salig blandning av allt? Du kan inte komma på vilken typ av blogg detta är och den kategorin som är mest använd är okategoriserad eller allmänt. Man kan lätt bli tömt på energi och tröttna på den typen av blogg för man sitter och försöker komma underfull med om man gillar den eller inte. Vi kan lära oss av dessa bloggar, att det är viktigt att bygga en stark identitet så att våra läsare lämna bloggen fulla av inspiration. 

Hur viktig är bloggens identitet 

 

Intrycket är det som räknas på bloggen. Det första intrycket ger dig antingen en ny läsare eller någon som aldrig kommer ge dig chansen att visa hur grym din blogg är. Därför ger en tydlig identitet dig större chans att en besökare stannar kvar.

Vad är en identitet på bloggen?

Det enklaste är atmosfären som din blogg utstrålar, ryggraden av din blogg. Identiteten är helt enkelt allt på din blogg som skapar en helhetsbild av vem du är som bloggare och vad din blogg handlar om. Vi som bloggare kan påverka denna i allra högsta grad. Vi kan börja när som helst genom att börja at aktiva beslut om hur vi vill att andra ska se våran blogg.

Vad vill du med bloggen?

Vi alla har vårt egna skäl till varför vi bloggar, mitt är att dela med mig av de små och stor trick som jag plockat upp på vägen till en bättre bloggare. Att skapa en diskussion kring hur vi alla kan bidra till en bättre bloggvärld som inte är så full av lögner och upplåsta människor.  Det landar alltid tillbaka till de mest fantastiska frågorna som är byggstenarna i varje briljant bloggares blogg.

 • Vad tycker du är roligast att blogga om?
 • Vad vill du ge med din blogg?
 • Varför bloggar du?
 • Hur vill du att andra ska se på din blogg?

Det handlar mer om att påverka vad du gör på din blogg för, att den ska utstråla det du vill att dina läsare ska känna när de kommer in på bloggen. Jag har antagligen skrivit detta många gånger förr, vi som bloggare håller våra läsare känslor i händerna och det vi producerar på våran blogg kommer i högsta grad att påverka de som kommer in på våran sida.Hur viktig är bloggens identitet pin

Lämnar inget åt slumpen

Det är verkligen lätt att köra sitt race och bara blogga på. Få upp ångan och bara spruta ut inlägg efter inlägg. Men om vi inte har en plan i vad vi vill att bloggen ska kännas som så är det bara slumpen som bestämmer vad dina läsare ska tycka om din blogg. Men måste det vara så? Nej självklart inte. Du kan börja redan idag och skissa upp hur vill du att din blogg ska kännas när en läsare kommer in på den?

 • Seriös?
 • Glad?
 • Negativ?
 • Tråkig?
 • Virrig?

Hur vill du att din bloggs identitet ska utstråla? Lyser din personlig genom i bloggen eller är den rörigt värre? Idag är den perfekta dagen att börja påverka vad dina nya läsare tycker om din blogg!

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

2 Kommentarer

 1. Diana

  Bra tankar faktiskt. Ibland är det verkligen svårt att komma fram till VAD man ska vara inriktad på. Ibland kan man helt enkelt inget alls. Då är det verkligen svårt. Ibland går det bara att ”köra på” utan inriktning då kunskapen inte finns i något alls.

  Svara
  • Johanna

   Ja det är väldigt lätt att bara köra på. Men att skapa en identitet gör det mycket lättare att blogga. Fär att du har bestämt dig för vad du ska blogga om.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *