Dags att skapa en statisk sida
Dags att skapa en statisk sida
6 oktober, 2015
Behöver du göra reklam för din blogg-
Behöver du göra reklam för din blogg?
7 oktober, 2015

Hur du kan tänka när du vill skapa hemmet som du vill ha

Hur du kan tänka när du vill skapa hemmet som du vill ha

Det första steget att skapa det hemmet som du vill ha är att rensa bort allt det som inte längre ger dig någon lycka. Men vissa saker som inte ger oss lycka kan vara svåra att göra sig av med. Gåvor är en sådan sak som vi spara på även om vi redan när vi fick dom kände att de inte var något för oss. Saker vi har fått med oss från skolan är också sånt som kan vara svårt att separeras från. Men hur ska vi tänka kring dessa saker som inte ger oss lycka men gör oss ensliga för stunden när vi ska göra oss av med dom?

Hur du kan tänka när du vill skapa hemmet som du vill ha

För att kunna göra sig av med saker måste vi vet när de har uppfyllt sitt syfte. En gåva har redan uppfyllt sitt syfte när du har fått den. Just för att en gåvas enda syfte är att ges till någon. Det finns inget tvång på att du ska spara den eller använda den om den inte ger din någon lycka. Så direkt när du fått gåvan och tackat för den har den helt enkelt uppfyllt sitt enda syfte. En annan sak som kan göra att det är svårt att göra sig av saken är om den är dyr, men du kan ju alltid sälja den. Men kan du bestämma efter du bestämt dig att göra av med den.

Att någon skulle bli ledsen om man gjorde sig av med den gåvan som de gav är en annan bortförklaring för att inte skapa ordning i sitt hem. Men en gåvas enda uppgift är att bli emottagen av någon, där efter finns det inga krav att ha kvar den. Om gåvan du har fått inte ger dig någon lycka varför ska den finnas i ditt hem då? Varför ska något som inte ger dig lycka finnas i ditt liv? Vi behöver inte ha något i vårt liv som inte ger oss någon lycka.

Gamla skolsaker nerpackade i många lådor, undanskuffade i ett förråd eller på en kall vind. Vad ger dig att bara finnas där? Blir du lycklig av att ha gamla skrivböcker och syprojekt i en låda? Svaret är alltid nej. Klart att du inte blir lycklig att samla på dig massa saker som inte fyller någon funktion i ditt liv förutom att fylla en plats som lika väl kan vara tom. Det är inte bara i design som luften är viktig även i ditt hem är luften viktig. Och inte minst är luften viktig för ditt sinne.

Riv fram dina saker, håll dom i handen och fråga dig själv gör den här saken mig lycklig? Ger den mig något? Innan du har provat det kan det vara svårt att tro att din kropp vet faktiskt vilka saker som gör dig lycklig. I början känns det helgalet att stå och fråga sig om man ens saker ger en något, men ge det lite tid och du kommer att märka förändringen som sker i hur du värdera dina saker. Att skapa hemmet som du vill ha är inte lätt, men det går att göra. Det första steget är att rensa ut allt som inte gör dig lycklig. Det behövs inte köpas något nytt för att skapa det hemmet som du vill ha, det behövs bara organiseras och renas så att du omges av saker som du tycker om.

Vågar du ta steget och tänka på hur du vill ha ditt hem, vilken känsla ska ditt hem ha? Vad vill du kunna göra i ditt hem? Vad skulle göra att du trivs i ditt hem, mer än vad du gör idag? Jag diskuterar gärna om hur du kan skapa ditt drömhem. Skicka gärna ett mail och berätta hur du vill ha ditt hem, vad drömmer du om att ditt hem ha för känsla? Jag vill jätte gärna höra från dig och hur du tänkte göra för att skapa ditt dröm hem. Mailadressen: johanna@enklaknep.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *