Hur du kan tänka kring textens färg

23 januari, 2015

Ett av det viktigaste elementen på din blogg är just din texta. Det kan vara bra att tänka extra kring just hur du färgsätter din text. Det finn olika delar av texten:

 • Rubrik 1 – 6
 • Stycke
 • Länkar

skrivbord

Det finns många fler texttyper men du måste ju börja någonstans och med dessa tre typer kommer du jätte långt. En trend just nu är att den svarta textfärgen inte är den svartaste svart, det vill säga hex kod #000000. För att få ett mjukar utseende använder man en svart som är uppblandat med vitt eller en annan färg. Det du behöver tänka på när du väljer färg är att den ska synas bra, det ska ju vara lätt att läsa.

Rubriken

En fantastisk möjlighet att fånga dina besökare. Att välja färg och font på texten är minst lika viktigt som själva texten, det sätter stämningen för hela texten.

Stycke

Det viktigaste med din texten i ditt stycke är att den är lättläst. Att välja rätt storlek, font och färg på din text underlättar för den som vill läsa det du har att säga.

Länkar

Dags att skilja på länkar och vanlig text, det ska vara enkelt att lokalisera en länk. På min sida är länkarna både i en annan färg och understrukna för att visa tydligt att det är en länk. Jag vill inte allt för ofta skriva klicka här för att komma till sidan, att skriva det är inte bra när du ska sökordsoptimera.

 

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. Anna/notonmusic

  Min första hemsida byggde jag själv med HTML, jag gick på kurs, det var verkligen jätteroligt. Sen valde vi att göra om den för att den skulle vara lättare och smidigare att uppdatera och vi fick hjälp att göra om den till en blogg på worldpress. Tyvärr känner jag mig lite begränsad nu för tiden när jag vill ändra eller göra om, det var roligt att ändra saker själv. Det här är säkert inte svårare men jag har helt enkelt aldrig lärt mig det.

  Svara
  • Johanna

   Ja det kan vara svårt att ändra på saker i wordpress, det är inte helt samma sak som att bygga upp en html sida. Att du kan grunderna i att bygga en hemsida är ju as grymt. Tack för din kommentar

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0