5 oktober, 2015

Hur du kan strukturera din tid när du bloggar

Jaha nu har jag loggat in igen och jag har inte tillräckligt med inspiration för att göra något. Jag har godkänt alla kommentarer. Vad ska jag göra nu? Kollar lite på min statistik. Nu då? All dö tid som vi tillbringar på våra bloggar kan vi använda till något mer vettigt. Det är inte lätt att effektivisera sitt bloggande men det går. Det är roligare att spendera den tiden på något annat. Lyckas du med att blogga effektivt? 

strukturera din tid när du bloggar

Ibland när vi bloggar in är det som att våra texter bara rinner ur oss och sedan kan vi logga ut. Men många gånger klickar vi oss runt inne på bloggen utan att ha en direkt plan om vad vi ska göra. Och det kommer direkt till det som vi behöver, en plan. Vi behöver veta redan innan vi loggar in vad vi ska göra. Planen kan tyvärr inte vara ett inlägg eller skriva lite utan måste vara lite mer utvecklad. För att strukturera din tid när du bloggar behöver du alltså en plan.

Varför skulle du vilja strukturera din tid? 
Det finns ett enkelt svar till det för att få mer tid till annat. För att tiden borta från bloggen ger dig näringen som du behöver för att blogga. Att begränsa tiden som du tillbringar på bloggen  ger dig möjlighet att släppa den när du ska göra andra saker. Men för att kunna kunna strukturera din tid när du bloggar måste du verkligen ha en plan innan du loggar in.

Hur vi kan planera innan vi sätter oss och skriver. 
Jag delar upp det i så här:

  • En titel.
  • 3 eller fler punkter som jag vill ta upp i inlägget.
  • En uppmaning till handling (vad vill du att dina läsare ska göra efter de har läst dina kloka ord?).
  • Nyckel ord som ska användas (Ett eller flera ord för att göra inlägget mer SEO vänligt och nå fram bättre med ditt budskap).
  • Vilken kategori ska inlägget hamna i.

strukturera din tid när du bloggar 1

Det är inte för än du har en planering kan du uppnå din fulla potential av en effektiv bloggare. Du kan i princip planera månader i förväg på en och samma gång. Det är bara du som sätter gränser. Det är bara du som kan fixa mer tid ifrån datorn och fylla på med ny energi. Varför inte nu när du läst klart detta inlägget ta 10 min och planera ditt nästa inlägg. Vad ska det handla om/vad är titeln? Efter att du har skrivit inlägget, se om det hjälpte dig att bli mer effektiv. Fungerade det för dig att strukturera din tid?

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *