Näring för de upptagna
Näring för de upptagna
12 oktober, 2015
Att röra på sig
Att röra på sig och få mer tillbaka
15 oktober, 2015

Hur du kan skapa tillfälle för dig själv

Hur du kan skapa tillfälle för dig själv

Det är verkligen svårt att ta en paus, speciellt när vi är mitt uppe i något. Om det är ett maraton av en tv-serie eller arbete, kan det vara svårt att bryta för att ta en paus och låta din hjärna vila. Ta en paus för att fylla på med mer näring, både i mat och näring för sinnet. Men hur ska vi kunna ge oss tillfälle för att ta en paus? 

Hur du kan skapa tillfälle för dig själv

Det är verkligen lättare att skriva en lista som är full av saker att göra, men det måste även planeras in pauser. Ibland känns det som att vi inte har tid att ta en paus. Hur ska vi göra då?

För mig handlade det om att arbeta efter de 6 P:en

Prior Proper Planning Prevents Poor Performance
– Föregående ordentlig planering förhindrar dåligt utförande

Har du en bättre översättning på den så skicka den gärna till mig. Kände att mina översättningskunskaper inte var helt med idag. En grym planering löser det mesta, även att skapa dig tillfälle för dig själv. Men vart ska man börja för att kunna göra en grym planering och lista på saker som du ska göra?

Även om det är att du känner att du inte gör något, gör du alltid något. Vi är konstant upptagna med något, jag lovar dig att när du nu kommer börja nysta i vad du verkligen gör så kommer du bli förvånad över att du faktiskt är väldigt produktiv även om du inte känner så. Det första vi ska göra för att kunna planera väl är att titta på vad vi gör under en dag. Vad lägger du din tid någonstans? Har du testat att skriva upp en lista på saker du har gjort istället för en lista på saker du ska göra. Just för att se vad du har gjort, glöm inte att lista allt du har gjort (verkligen allt, alla detaljer). Helt plötsligt får du en lista full av vardagliga sysslor som du gör, som är lätta att glömma. Allt från borsta tänderna till att diska eller saker du läser på nätet. Listan blir rätt lång även om det känns som att du inte har gjort något under hela dagen.

mysterium löst med en kopp te

Efter att du har listan med saker du gör har du skapat grunden till hur du kan bli grymmare på att planera din tid. Tillfälle för att verkligen kunna planera in tid för dig själv och ge dig en välbehövlig paus. För att fylla på med näring och hitta balansen i ditt liv. Använd listan på saker du har gjort och prioritera vad du vill göra. Det handlar om att bli mer aktiv i sina val och bestämma vad som är viktigt för just dig. För att vara bli mer produktiva måste vi vara mer aktiva i hur vi vill att våra dagar ska se ut och det kan vi bara uppnå genom en grym planering.

Nästa att-göra-lista glöm inte att skriv med pauser så att du kan fylla på med mer näring och inte bara pumpa ur dig saker. Har du ett grymt tips på hur du tar pauser? Hjälp mig att testa nya sätt att fylla på med näring, lämna ditt tips i en kommentar här eller på enklakneps Facebooksida.

2 Comments

  1. Diana skriver:

    Tack för ett bra inlägg. Just nu har jag det förvisso väldigt lugnt, men normalt brukar jag ha väldigt svårt för det där med att hinna ta pauser – ska testa ditt knep. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *