23 juni, 2015

Hur du kan skapa en grym grafisk profil

Det är inte bara snyggt att ha en grafisk profil de är väldigt behändiga att använda med. Du skapar dina regler på vad din sida eller blogg ska utstråla och en grafisk profil kan användas till mängder av saker.

 grafisk profil

För att slå igenom allt brus som finns på nätet och visa att du finns är det väldigt behändigt att ha regler som gör att dina läsare känner igen dig i allt du gör. Det är där den grafiska profilen kommer in och gör jobbet för dig, efter att du har skapat den det vill säga. Den kan innehålla vad som helt, hur din vattenmärkning på din bilder ska se ute, till typsnitt som du använder.

Det är helt enkelt ett dokument där du har samlat din stil.

Min ser ut på det här sättet:

Grafisk profil

Vill du skapa en grafisk profil kan du börja med att samla ihop dessa sakerna som finns i min grafiska profil:

  •  3-5 färger som du gillar att använda
  • Namnet på din blogg eller hemsida
  • Typsnitten som du använder dig av
  • Din logotyp
  • Sociala ikoner
  • Andra ikoner som du använder
  • Banners
  • Dina kränvärden (tre ord som beskriver din blogg)
  • Inspirerande bilder

Om du har gjort en grafisk profil skicka gärna en länk till mig. Det hade varit jätte kul att se vad du har skapat! Vad tycker du annars om att använda dig av en grafisk profil?

Vill du läsa mer?!

Har du svarat på din marknadsförings viktigaste fråga?

Har du svarat på din marknadsförings viktigaste fråga?

Lyssna på inlägget här: Vill du att dom ska komma till dig eller vill du gå till dom? Nej den kanske inte är superlätt att förstå denna frågan från början men den har den största betydelsen för vilken typ av strategi som du lägger upp. För egentligen är frågan passiv eller aktiv marknadsföring, vad vill du lägga din tid på?  Passiv marknadsföring...

läs mer
Arketyper vad det är och vad du kan göra med det

Arketyper vad det är och vad du kan göra med det

Lyssna på innehållet: Tänker fokusera på arketyper inom film och litteratur för att jag tror att det kan vi applicera på grejer vi gör på webben. Typ som i marknadsföring. Första gången jag kom såg ordet trodde jag det hade nått med arkeologi att göra, helt enkelt gamla saker. Men det har med Formandet av identiteter. Som skolans nörd. En arketyp...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *