Hur du kan få mer tid till annat

29 januari, 2015

Att organisera sina tankar kan göra att du får mer tid till annat. Inte för än att du har fokus på rätt plats kan du göra det som du vill mer effektivt. Ja ja allt detta vet vi innerst inne redan. Men hur, hur gör man?

Johanna

Jag tänkte tipsa på hur jag får full fokus. Tips jag har snappat upp i böcker och på mängder av sidor på nätet.

Skapa en plats för dig. Jag brukar kalla det att jag nästar, när jag tänder lite ljus på skrivbordet och lägger fram mina anteckningsblock och annat som jag kommer att behöva. Att göra en rutin när du ska vara effektiv kan kännas lite knäppt i början, men det är bara för att få din hjärna att ställa in sig på att vara fokuserad på det du vill snabbare.

Sätt färg på det. Skriv upp vad du vill göra med mängder av olika färgpennor, eller varför inte fina postit-lappar.

Rensa med bra musik. Tyvärr kan den mänskliga hjärnan bara koncentrera sig på en sak i taget, oavsett vad det gäller. Om du vill vara effektiv gäller det att ha med hela fokusen på det du ska göra. Bra musik kan få din hjärna att ställa om sig och bli mer positiv till det du ska göra. Peppa dig själv, spela den musiken du gillar.

Ge dig själv en paus många gånger. Res dig och sträck på bena, ta en kopp av något varmt. Eller bara spana in vädret. Att lyfta dina ögon från skärmen eller det du håller på med kan göra underverk. Sätt en timer var 40 minut och märk av resultaten (paus är inte att kolla Facebook).

Har du några tips på att vara mer effektiv och organisera tankarna så att vi alla kan bli mer effektiva?

Vill du läsa mer?!

Ren garderob, fler valmöjligheter!

Ren garderob, fler valmöjligheter!

Ren garderob för mig handlar inte bara att ha rena kläder i ett skåp eller låda. Utan att inte har mass saker som inte...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0