20 februari, 2015

Hur du kan bygga en grym bloggbeskrivning

Det är grymt när du får ihop en kort välpolerad bloggbeskrivning som du kan använda överallt för att berätta om din blogg. Det finns några trix som du kan testa för att se om du kan få ihop en grym bloggbeskrivning.

grymt varumärke

Med postitlappar och en penna är du redo att börja. Skriv ner varje svar på en ny postitlapp. Under varje fråga kan du se hur jag har svarat på dom när jag skapade slogan för denna bloggen.

1. Vem vill du skriva för?

En person som vill bygga på sin egna blogg och utvecklas med mig.

2. Varför bryr du dig?

Det var jobbigt när jag började blogga, det fanns inte så mycket information. Webben byggs av flera personer och inte en, tillsammans kan vi skapa en bättre och snyggare webb.

3. Vad kan du ge?

En samlingsplats där utveckling är i fokus. Dela kunskapen inom kodspråk, Bildbehandling och marknadsföring.

4. Vad har du som skiljer sig från andra?

Bloggen är skriven för läsaren, ur ett personligt perspektiv. Språket är anpassat för att alla ska kunna vara med och utvecklas inga nich-ord om de inte förklaras. En it-blogg som bygger på hur man gör, inte att man gör. En inspirationskälla för bloggaren.

 Flytta om lapparna så att de känns mer flytande, när du läser dom. Det ska kännas bra, som pricken över i:et. Nu är det dags att bygga om. Så lite text som möjligt men ändå förklara vad du gör är målet. Nu är den jobbiga delen, skriva om tills du blir nöjd.

Min blev:

”Grym inspiration för en briljant bloggare”

Funkade det för dig? Om inte vad var det som inte funkade? Det går alltid att fila på metoderna 🙂

 

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

16 Kommentarer

 1. ida

  sv: Haha nej det är verkligen inte så lätt!:) Oj vad roligt att du gillade dem, ja men absolut, den kan jag fixa någon dag.
  Så himla härlig blogg du har! Jag ska nog börja följa den, så roligt med lite tips 🙂

  Svara
 2. Carolina

  Väldigt fin blogg! 😀

  Roligt tips, enbart att jag inte förstod xD hemskt ledsen! Kan du förklara mer på en kommentar lite mer? 😀

  Sv; Ja filmen är väldigt bra! 😀

  Tack ska du ha! Ha en underbar dag du med 😀

  Svara
  • Johanna

   Svara på de frågorna som finns och börja bygg din slogan. Det är lite flummigt och tar lite tid att vänja sig vid. Men stegen är:
   1. Svara på frågorna på separat postitlappar
   2. Flytta runt dom så att det känns som du kan läsa det flytande.
   3. Börja skriva om texten du har framför dig, byt ut orden, ta bort delar som du tycker är överflödiga.
   Försätt att skriva om texten tills du har en eller två meningar.

   Hoppas att det här var bättre beskrivet 🙂

   Ha en fantastisk dag

   Svara
 3. Bella

  Bra tips som jag ska prova 🙂

  Svara
 4. Martina

  Mina senaste inlägg dyker aldrig upp här, är de min sida som de är fel på. Det står offline?

  Svara
  • Johanna

   Hmm. Ska kolla lite på de. För de fungerar ju för andra. Jag ska se om den hämtar inlägg. Så kommer jag med ett svar sen

   Svara
 5. Alice

  sv: tror det blev Glee jag såg 🙂
  Bra inlägg!

  Svara
 6. ♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

  Vilket bra tips. 🙂

  SVAR: Jag har inte ramlat, det är bara när jag hookar fast knävecket och hänger i det som det blir för mycket friktion efter 6 månaders uppehåll. Jag har alltid varit intresserad av pole dance och sen när det kom till min stad bestämde jag mig för att prova det för att se om jag gillade det och jag fastnade direkt. Att jag har högerklicksskydd på min blogg är för att jag inte vill att folk ska kopiera mina bilder utan min tillåtelse. Kram.

  Svara
  • Johanna

   Okej på bilden såg de ut som du föll. Haha 🙂

   Svara
  • Johanna

   Klart att de e du tog dig tid att kommentera!

   Svara
 7. Klara

  bra tips! verkligen kul att läsa

  Svara
 8. Boel

  Åh vilket roligt och intressant inlägg 😀

  Sv: Inte bokat in datum för att se Cirkeln, men förhoppningsvis inom kort 🙂

  50th shades of gray är jag skeptisk mot då det känns som det helt plötsligt blir okej att romantisera våldtäktskultur.
  Men det är bara vad jag spontant känner, måste läsa för att kunna skapa mig min egen uppfattning 🙂

  Svara
  • Johanna

   Grymt bra tanke om de!

   Svara
 9. Linnéa

  Grymt bra inlägg 🙂

  Svara
 10. Flisan

  sv: blev att titta på pll,tvd, the originals och the fosters 🙂

  Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Hur du kan bygga en grym bloggbeskrivning
 • 11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv
 • Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör