Hur du kan bli en bättre bloggare, organisera dina inlägg3 min läsning

Oj oj nu har jag blivit helt organiserings tokig. Nja inte helt, jag gillar bara att allt ska vara på sin plats och att det ska vara lätt att förstå. Det är därför jag tycker det är viktigt med att organisera sina inlägg. Visst det kan vara lätt med en början, en mitt och ett slut i inlägget. Men du kan göra så mycket mer med dina inlägg för att underlätta för dina läsare och göra det lättare att förstå vad du vill säga. Vi vill ju att den som sitter och läser det vi skriver ska förstå vad vi vill säga.

bättre bloggare

Jag tänkte att vi kunde gå genom de 5 stegen som jag har dragit mest nytta av att använda mig av. När jag organiserar mitt innehåll i inläggen.

lista enklaknep 1


 

Början
Ett kortare intro till din text som beskriver vad som kommer längre ner i inlägget. Introt ska stå ut från resten av innehållet. Jag använder mig av endast av att gör texten fet.

lista enklaknep 2


Bild
Vi älskar visuella saker på nätet. En snygg bild efter introt skapar ett bom, jag brukar förenkla det igenom att lägga en text över som är relevant för inlägget för att ytterligare förtydliga budskapet.

lista enklaknep 3


Mitten

Skapa mycket luft emellan dina stycken för här är det viktigt att du skapa stycken av din text. Så att din besökare inte slås av en vägg av text.

lista enklaknep 4


Mycket att berätta?!
Har du mycket text i ditt innehåll? Lägg in bilder emellan styckindelningen för att åter koppla till texten och ge dina läsare en paus för att orka läsa vidare i det du har att säga. Som jag skrev tidigare älskar vi det visuella.

lista enklaknep 5


Slutet
När din läsare har kommit till slutet, kommer aha känslan och sedan funderingarna vad gör jag nu. Då är det super fiffigt att ha en uppmaning till handling i slutet av dina inlägg. För att dina läsare ska få en klar bild i vad du vill säga med inlägget och även att få chansen att delta i det som de just läste om. En uppmaning till handling kan även vara att fråga din läsare om något.

Har tänkt på hur du organiserar dina inlägg? Följer du en mall eller gör du bara det som faller dig in för stunden? Tanken bakom inlägget är att göra oss mer uppmärksam på hur vi lägger upp vårt innehåll och igenom att organisera det kan vi blir mer tydliga med våra budskap.

(Nu kommer min uppmaning till handling)

Ta 10 minuter och analysera dina inlägg och hitta ett mönster, hur gör du för att organisera ditt innehåll idag och finns det utrymme till förbättring?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *