24 juni, 2015

Hur du kan bli bättre på att skriva

Som dyslektiker är det lite svårare att läsa och skriva än för många andra. Det var något som hindrade mig från att skriva tidigare, det var svårt att skriva bra och texter som ”flöt”. Det är något som jag tränar på vare dag och inget direkt hinder längre. Det som jag tänkte att vi kunde snacka om i dag är hur du som bloggare och skribent kan hjälpa andra att förstå det du vill framföra med bättre texter. Jag tänkte att vi kunde gå igenom 5 enkla men viktiga saker som är lätta att glömma när vi sitter framför tangenterna. 

bättre på att skriva

lista enklaknep 1


 

Designen på texten
Det första är att inte centrera all text när du skriver. Jag vet att det kan vara jätte snyggt, men det är väldigt obekvämt att läsa och det tar längre tid än vad det borde ta.

lista enklaknep 2


 

Dela in dina inlägg
Styckindela dina texter är ett jätte bra knep för att inte trötta ut din läsare. Din sida kan kännas tung om du har en vägg av text utan att ha någon luft emellan.

lista enklaknep 3


 

Listor är din vän
Det är inte en tillfällighet att listor på nätet är heta. Det är extremt lätta att framföra sitt budskap med en lista.

lista enklaknep 4


 

Använde fler punkter
Nu menar jag inte att du ska använda dig av den klassiska …. Emellan meningarna utan att dela in långa meningar i två eller fler. Det är lätt att tappa bort sig i långa meningar, det kan leda till att man måste läsa om meningen och det vill ju ingen. Det går ju jätte bra att använda sig av komma ( , )  när du delar upp dina meningar.

lista enklaknep 5


 

Läs ditt inlägg högt
Det här känns jätte obekvämt i början, men det är det bästa knepet för att kunna bli bättre på att skriva. För att när du läser högt för dig själv kan du höra när dina meningar inte ”flyter” riktigt. Det är när du uppmärksammar något som du kan bli bättre på det.

Har du något knep som du vill dela med dig av hur vi kan bli bättre på att skriva? Skriv gärna det i en kommentar.

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

2 Kommentarer

 1. Kimmey

  Vilka bra tips! 🙂

  Svara
  • Johanna

   Tack för din kommentar.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *