Hur du inte kan gå in i SEO fällan.

Självklart finns det baksidor med SEO (sökmotoroptimering), det kommer alltid att finnas de som hävdar att det finns genvägar. Tyvärr så blir det allt svårare att hålla sig på topp igenom genvägar. Sökmotorer som Google blir allt snabbare på att täppa igen de vägarna. 

Black hat seo

Dessa genvägar går ofta emot sökmotorernas värderingar. Det viktigaste jobbet en sökmotor har är att visa dig relevant data utifrån det du vill ha och söker på, om inte det kommer upp när du söker så kommer du ju vända dig till en bättre sökmotor eller hur. Det finns till och med ett namn för dessa effektiva men inte så långvariga optimeringar. Black Hat SEO för dom som vill ha snabba resultat men inte så långvariga, din sida kan till och med bli svartlistad om du använder dom metoderna.

Blomma

Vad som kännetecknar Black Hat SEO:

  • Köpta länkar (du får betalt för att länka i din blogg)
  • Sidor skapat för att länka till sidan
  • Länkfarmar (en plats med bara massa länkar)

Mycket fler saker men jag tror att du fattar poängen, många som lovar snabba resultat på sökmotorerna utan att skriva om din text och ändra saker på din sida kan mycket väl hålla på med Black Hat SEO. Vill bara hålla upp ett varningens finger när du köper tjänster för att komma högre upp i sökmotorerna eller arbetar med det själv. Det är väldigt lätt att vilja ta genvägar för att komma högt upp.

Vad tycker du om genvägar, ska vi få ha dom kvar eller är det bra att sökmotorerna täpper igen dom?

Skapa en länk tillbaka till din sida igenom att kommentar detta inlägget, första steget till bra sökmotoroptimering.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge