Vad handlar Instagrams algoritmer om
Vad handlar Instagrams algoritmer om?
2 januari, 2018
Har du blivit utsatt för freebooting?
9 januari, 2018

Hur du håller koll på din statistik på Instagram

Hur du håller koll på din statistik på Instagram

Vi har snackat om att vikten av aktiva följare kan vara avgörande för att nå ut med dina bilder. Men hur kollar du det på ett enkelt sätt? För att orka gå igenom en efter en! Men sen också hur går det för dina bilder?

Hur du håller koll på din statistik på Instagram

Det är klart att det finns appar för allt. Och jag tänkte att vi skulle gå igenom några ställen där jag kollar upp min statistik.

Kolla aktiva följare

För att se om du har några som gått i dvala, för det ger egentligen inget att ha inaktiva följare. Eller följa de som inte lägger upp något. Jag använder mig av appen cleaner for Instagram [Som slutat fungera april 2018] . Här kan du kolla vilka som inte har lagt upp en bild på en månad eller mer. Och det är ju en stark fingervisning på att de inte längre använder Instagram på det kontot. Appen kostar bara om du vill i din appen ta bort dom är är inaktiva, man att kolla vilka som är det är gratis.

Kolla vilka som följer dig tillbaka

Sen kan det vara kul att se vilka av alla som du följer som följer dig tillbaka. Även se lite annat smått och gott. här använder jag mig av två appar. Follower Insight for Instagram där du kan kolla vilka av dina följare som bara följer dig och inte har gillat någon av dina bilder och lite sånt. Men det kostar för att få se det. Finns både för android och Iphone [Som slutat fungera april 2018]. Men så har vi follower plus som är enklast att använda och det viktigaste funktionerna är gratis. Sen använder jag en app som heter followers+ men den är inte längre tillgänglig i Sverige tyvärr. Så den kan jag inte länka till längre.

Håll koll på hur det går för dina bilder

Något som jag har märkt som har peppet mig att vara mer aktiv på Instagram och utveckla mig är websta. Ett verktyg på webben som du kan kolla hur du ligger till per 20 bilder. Vilket ger dig en mer jämn statistik. Men du kan även spionera på hur det går för andra i deras interaktioner. Även en av de bästa verktygen för att se om en influencer har köpt sina följare, för om det hamnar under 20% per 20 bilder så är det verkligen något lurt. Koppla ihop dina konton och se hur du ligger till på ditt konto på websta.  [Som slutat fungera april 2018]

Hur ser det ut för följarna

Ett annat verktyg som jag använder ofta är socialblade. Detta är bara till för att kolla hur följare-antalet går upp och ner både på ditt konto och andras. Det kan vara kul att se hur det går upp och ner. Här hittar du socialblade.  [Som slutat fungera april 2018]

Här har du mina verktyg som jag använder mig av

Hoppas att du gillade denna typen av inlägg. Om du vill ha fler av denna typen låt mig veta det i en kommentar.

11 Comments

 1. […] nu sitter jag hos Johanna och vi trycker på våra tangenter och brainstormar inför bloggworkshop som vi ska genomföra […]

 2. Mia skriver:

  Jag är så dålig på att hålla koll på precis allt… Haha… Glad att dina inlägg motiverar mig ❤

 3. Jessica skriver:

  Så himla bra tipps! 😊 Tack så mycket
  /Jessica

 4. Camilla skriver:

  Jätteintressant inlägg! Många bra tips!

 5. Cecilia skriver:

  Hej! Jag förstod inte riktigt hur man kunde spionera på en Influencer på Websta? Skulle du kunna förklara?

  • Johanna skriver:

   Det fanns en funktion som gjorde att du kunde söka på vilken influencer du ville. Men tack vare GDPR och Instagrams förändring så kan du inte längre använda dig av den tjänsten.

 6. Theréze skriver:

  Tack för givande inlägg men trist att det inte funkar på samma sätt efter april 2018. Vet du om någon liknande tjänst/app fortfarande fungerar el är alla slagna UR spel?!😩
  Hälsn Theréze🌿

  • Johanna skriver:

   Tyvärr så är de flesta slagna ur spel och jag har inte hittat något som fungerar bra. Men letar för är lika nyfiken som dig på statistik och Instagram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *