Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser. 

johanna bergsro i fas 1

Allt börjar med vad vill du göra? Jag personligen vill hjälpa kvinnor att bygga sin plattform på webben så att de kan enkelt marknadsföra sig på. Helt utan den där stressen att behöva kunna allt för att få till något bra. Det vill säga på ren svenska bygger jag hemsidor och strategier för att nå ut på ett mänskligt sätt.

Börja alltid med ditt vad!

Om du och jag drömmer oss bort ett litet tag. Vad skulle vi vilja skapa på webben? Om vi ser bort från allt det där med att vara störst hit och dit och följare. Vad skulle vi vilja bygga? Säg att vi skulle vilja bygga plattform för chokladälskare. Jag tänker att du säkert noterade att jag inte skrev en hemsida om choklad. För att hemsida är viktig visst. Men oftast är det inte det som är grunden till varför du skapar något på webben utan bara ett redskap.

Så om du tänker på ditt vad nu! Vad vill du göra?

Jag själv vill bygga en plattform för kvinnor där teknik inte ska vara så jävla komplicerat. Där vi skrotar alla tråkiga tekniska ord och ger dom den förklaringen de behöver. För ord och teknik kan användas på många sätt. Vi behöver inte anpassa oss efter den tekniska jargongen.

Vilka steg behöver du ta?

Jag har valt att kalla stegen för faser, för låt oss vara ärliga. Det låter så mycket coolare. Som när du säger att du ska lansera fas 3 och liknande. Men egentligen är det ett steg eller en uppdelning. Jag valde att dela upp mina steg till 5 och kalla dom 5 faser. Så jag kommer att ha 5 faser på hemsidan och 5 faser på Instagram till att börja med. När dom är klara så kommer jag gå vidare till fler saker. Så om vi skulle gå på alternativet att bygga en plattform för chokladälskare, vad ska ingå där?

  • Webbshop
  • Blogg
  • Instruktionsvideor
  • Forum
  • Facebook grupp
  • Intervjuer

Vi kanske börjar med dom 6 punkterna. Det första vi måste göra är att etablerar oss och bygga en förtroende relation. Det lättaste sättet är att börja blogga och dela med sig av sin kunskap. Så att lansera en blogg och börja sprida den hade varit vettigt som fas 1. Och sedan lägga dom på kö för att gå vidare när man känner att nu har jag fått koll på detta.

Hur vet vi när vi kan gå vidare till nästa fas?

Om vi tar min Instagram som exempel så var första fasen bara en fas där jag började bekanta mig med plattformen.

  • Börja filma sig själv.
  • Hitta ett sätt som man gillar att kommunicera i skrift.
  • Hitta hur man vill att bilderna ska se ut.

Som du ser var det mycket testa och det kan också en fas vara. Det som är viktigt är att ge dig tid varje vecka och gå genom vad du känner med din fas. Är du klar, kan du gå vidare? För att bygga upp något med faser tar väldigt mycket hänsyn till dig och dina känslor som jag gillar. För att det ska kännas rätt att gå vidare.

Sammanfattning

Wow, vi hann bara skrapa på ytan på hur du kan bygga upp din närvaro i faser. Och om du vill ha hjälp med att bygga upp din närvaro på webben hör av dig (johanna@enklaknep.se). Jag hjälper dig mer än gärna att komma igång med dina faser och bygga grymma saker på webben! För jag vet att du är grym!

Vill du läsa mer?!

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer
Hemliga verktyget som hjälper dig att skriva bättre på din hemsida

Hemliga verktyget som hjälper dig att skriva bättre på din hemsida

Det är inte helt lätt att skriva bra texter på webben. Så när jag  fick rekommendationen av en vän att testa ett verktyget blev jag as lycklig. För hela grejen med att skriva bättre texter handlar om att dom ska vara lätta att läsa.   Du kanske har testat lix räknaren som hjälper dig med att skriva bättre texter? Om inte Då måste jag berätta...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *