Värdelösa presenter
Värdelösa presenter, vad göra man med dom?
7 augusti, 2016
Fördjupa oss i vår egna blogg
Fördjupa oss i vår egna blogg, personlighetspåverkan
9 augusti, 2016

Hur du fördjupar dig i din blogg och får nått ut av det

Ibland kan bloggvärlden kännas riktigt ytlig, eller hur?! Med kritiska ögon granskar vi andras bloggar, men den som behövs granska mest är vår egna. För att kunna utvecklas måste vi veta vad vi behöver göra föra att kunna driva framåt. Tanken med detta inlägget är att kunna se vart vi vill utvecklas och att kunna göra det till en vana att titta på vad det är vi ger ut på nätet. För att kunna göra aktiva val som är mer grymma än tidigare. 

Hur du fördjupar dig i din blogg

Vi ska försöka luska i vad säger bloggen om dig och vad vill du att den ska säga. För ibland är det helt två olika saker, det är så himla lätt att halka till och skriva om någon som du en vecka senare inte vill förknippas med. Där av måste vi granska våra egna bloggar och se om det stämmer överens med det vi vill ge som budskap.

Fördjupa dig i din blogg

Rätt och slätt är det att införskaffa sig större kunskaper om sin egna blogg. Det kan kännas knepigt om det är en blogg om vardagen eller om dig själv bloggen handlar om. Men jag lovar det är inte så knepigt som det låter. Det handlar bara om att fördjupa sig i hur man fungerar tillsammans med bloggen. Vad som krockar med dina värdegrunder eller vad som inte stämmer in på vem du är. Det är viktigt när du bloggar att ge dig själv feedback. Just för att en blogg som aldrig utvecklas tappar både ditt egna intresse och läsarens intresse snabbt.

Vad säger din blogg?

Läs några äldre inlägg högt för dig själv, hur låter dom. Vilken känsla får du när du läser dom? Kan du se om de följer en röd tråd? Att granska sig själv är riktigt svårt. Speciellt om du inte har bestämt dig för en nisch eller vad du vill ge som budskap. Då är det riktigt svårt att veta vad som är ett grymt inlägg och inte för din blogg. Vad säger din blogg om dig egentligen? Skriver du mycket om ämnen som upprör dig? Kanske du låter som en arg person. Dina läsare kanske uppfattar dig som en virrig person om du bloggar om massa olika ämnen, allt från bajsblöjor till politik. Om du läser 5 inlägg högt för dig själv som du skrev för 1-3 månaders sedan. Hur skulle du beskriva den som skrev dom, utan att relatera till att det faktiskt är du som har skrivit dessa inlägg.

Skriv ner och ta ditt aktiva beslut

Skriv ner hur du uppfattade inläggen som du läste. Känner du att det finns något som du vill ändra på? Något nytt du vill pröva? Det är viktigt att du antecknar det när du ser det, för det är väldigt lätt att glömma det du ville ändra på. När du fördjupar dig i din blogg kommer du kanske stöta på inlägg som du direkt känner att detta kan jag inte längre stå för eller det kanske är gammal information som inte längre är aktuell. Ta bort de inläggen. Det skräpar bara ner din blogg och även om du vill ha med allt, platsar inte allt på bloggen. Du vill ju ge en så klart budskap som möjligt. Det är svårt om gammal inlägg som inte stämmer överens med det du vill säga ligger kvar och skräpar.

Jag var med i en bloggutmaning en gång för några år sedan att blogga om ett specifikt ämne per dag. Oftast mycket personliga frågor och några tråkiga som vilken är din favorit färg. Dessa inlägg har jag tagit bort just för att det går inte i samma linje med det budskapet som jag vill ge här på bloggen.

Fördjupar du dig i din blogg lite då och då? Vågar du att hoppa direkt från min blogg till din egna nu och dra upp arkivet? Läsa 5 inlägg som är 1-3 månader gamla. Är du på rätt spår eller finns det utrymme för ytterligare uppgraderingar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *