Hur dina bilder kan inspirera andra2 min läsning

Det finns inget som slår med sådan kraft som en bra bild. Med en bild kan du få dina besökare att stanna eller försvinna i ett ögonblick. Att inspirera är nyckelordet till ett roligare bloggande.

Vad är det som gör att bilden blir bra eller dålig? Jag tycker att en bra bild fångar den känslan som du vill ge andra. En bra bild är alltså jätte flummigt, det finns inga ramar eller regler som säger att gör du på detta sättet kommer alla att tycka din bild är snygg. Några trick kan du följa om du vill tilltala många människor finns. Om du vill följa det som är populärt nu, ljusa skarpa bilder.

Det jag tänker på när jag tar en bild:

 • Ljuset (hur ljust det är)
 • Vinkeln (uppifrån, vågrät eller kan jag flytta på det jag tar kort på för att få fram en bättre känsla?)
 • Vad finns i bakgrunden (Något som stör, kan jag ta bort det?)
 • Ta många bilder

Mat inspirera Det är inte kameran som tar en bra bild, utan du som står bakom den. Och att ha bra ljus är nog en av det viktigaste för att få en en bra bild, eftersom om det är dåligt ljus blir bilden kornig och det stör jätte mycket känslan som du vill framföra (om du inte vill ha den slitna äldre känslan).

Olika saker som du fotograferar kan inspirera andra på olika sätt. Jag har tittat runt mycket på olika bloggar det senaste året med taken vad är det som är populärast. Det som gav mest respons var det som inspirera andra mest. Min lista blev på det här viset:

 • Mat
 • Inredning
 • Natur
 • Djur
 • Selfi

Inspirera inredning

I denna ordningen har jag sett att andra och jag själv har fått mest respons på när jag har fotograferat. Hur vill du inspirera andra?

2 thoughts on “Hur dina bilder kan inspirera andra2 min läsning

 1. Jag tänker mycket på ljuset och vad som finns omkring 🙂

  SV: Det enda frisören sa till mig var att man “skulle” (kan) bättra på färgen genom att ha den i varannan tvätt 🙂 Så det går ju ganska fort!

  Jag kan fixa bilder, men anledningen till att jag inte hade med det i inlägget var för att det bara blir som skiftningar , svårt att få en rättvis bild 🙂 Men ska försöka med det! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *