Hur det hela startade med enklakep

5 maj, 2015

Som jag i ett tidigare inlägg skrev om att jag har startat ett företag för att skapa användbara saker på nätet. Det hela började med att jag tittade runt på nätet och såg mycket saker som frustrerade mig. Ibland var sidorna helt oläsliga, röriga eller bara helt enkelt inte uppdaterade. Nätet lever bara för att du och jag delar med oss av våra erfarenheter och syn på livet. När vi slutar uppdatera så dör lite hela grejen med nätet. 

webbdesign

Det är därför att om du är ett företag eller en ambitiös bloggare måste skapa en plattform som du gillar och kommer att använda mycket. Men det finns ett stort men, att ha tiden att sätta sig in hur man bygger den hemsidan som man vill ha. Ibland är det det man ska göra för man känner ett driv att lära sig. Ibland ska man låta någon annan ta hand om det och bara göra det man gillar. Jag gillar design och webben så för mig var det ett självklart val att dyka ner i webbdesignens värld, men om du inte vet var du ska börja, hör av dig så svara jag gärna på dina frågor om webbdesign och mycket annat som har med webben att göra.

Om du nu bestämmer dig för att låta någon hjälpa dig med din hemsida finns det viktiga punkter som du kan tänka på för att hitta rätt designer för dig.

  • Bygger de på ett känt CMS (content management system)? Som WordPress, ju fler som har det som du använder ju mer hjälp kan du få om du vill bygga vidare på det efter att designern lämnar över det till dig.
  • Har personen gjort designen på deras hemsida? Antingen kan du kolla i koden på sidan eller om de kör med wordpress kan du använda denna tjänsten för att se vem som har skapat designen till sidan. Kopiera bara in adressen till sidan och du får upp massa info om sidan.
  • Gör en lista på saker som du vill ha på din sida och se om designern kan förverkliga den listan till din sida.

webbdesign och pris

Priset är ju viktigt det med, för hur mycket kan du tänka dig att betala för en snygg design (någons arbete)? Det är svårt det där med priset, tro mig jag vet. Det är mycket lättare att veta vad ett par jeans är värda och man är villig att betala för. Ett tips begär inte ett pris som är lägre än vad du är villig att betala för ett par jeans, är väl första tumregeln. Du självklart få vad du betalar för, en grym design som inte ruinerar dig. Du ska hålla hårt i dina pengar tills du verkligen vet att du vill investera i ett bättre utseende på nätet. Helt enkelt vad har du för mål med din sida eller blogg?

Vill du ha mer tips och trix gilla enklakneps Facebooksida för tips till en bloggninja för exklusiva tips. Vill du diskutera hur du kan göra din sida vassar maila mig gärna, det kostar inget.

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0