Hur designen som skapas på nätet fungerar, tankar kring det.

En snygg header dyker inte upp av sig själv, en bakgrund eller de snygga knapparna.  Mycket av det du ser kan vara en kombo av flera bilder. Är du inte jätte kunnig i att ”koda” kan du alltid ta en genväg som många gör. Att skapa bilder av alla de elementen som du  vill ha på din sida. Det kan vara färgade boxar eller sociala knappar kan du ha som png bilder eller jpg. Det finns självklart sätt att koda dessa men det betyder inte att du måste göra det. Är du nöjd spelar det inte jätte stor roll hur du tar dig dit.

Balansen i din design är jätte viktig

Det är inte en slump att designen som skapas på nätet är centrerad. Det är för att hjälpa läsaren att hitta det den söker snabbt, med det menar jag även att inte distrahera läsaren från målet. Att ta del i vad vi har att erbjuda. Att vänsterställa allt innehåll skapas ett hinder för läsaren. Vi gillar ju alla det som är bekant, det som vi är vana vid, därför kan en vänsterställning av ditt innehåll få besökaren att lämna sidan. Det är bara på några sekunder som du har på dig att fånga en läsare. Designen som skapas på detta sättet underlättar för din besökare:

  • Skapa luft på sidorna av ditt innehåll (centrera).
  • Samma storlekar på bilderna, en för stående och en för liggande (försök att skapa bilder som inte kräver att man ska scrolla).
  • Se de tomma utrymmena på din sida inte som tomma utan en del av designen, en plats som hjälper dina att navigera till ditt budskap och blir distraherad av andra saker på din sida.

Hur designen som skapas på nätet fungerar

Headern till designen som skapas på nätet

Börja med att använda ett bildredigeringsprogram det kan vara:

  • Gimp
  • Photoshop
  • Picmonkey
  • Fotor
  • Eller om du har ett ännu bättre program hör av dig hade gärna testat det

Storleken är helt upp till dig, men när jag har diskuterat med mina vänner om störande saker på sidor är de överens att på header fronten att för stor header är jobbigt. Att behöva scrolla för att ta reda på vad sidan eller bloggen handlar om verkar inte vara jätte populärt. Och många hoppar vidare till en annan sida.

Header(Min header på Facebook och Google)

Fixa snygg grafik

Skapa allt du vill ha i bilder, ha de nära tillhands i en mapp. Du kan alltid använda dig av Google för att hitta roliga bilder eller ikoner till din sida. Tänk att de ska fylla ett syfte. Snygga ikoner till Facebook fyller ett syfte, men allt annat  lägg det åt sidan till de fyller ett syfte på din sida. Designen som skapas på nätet består av bilder, även om de är CSS kod nu ha de varit en bild som mall för att få det som man vill. Du behöver bara göra bilden och sedan när du känner din mer bekväm skapa det i CSS eller i något annat språk. Annars kan du köpa din design, då behöver du inte göra mer än dirigera hur du vill ha det.

enklaknepSkapa mängder av snygga saker och lämna gärna ett meddelande till mig och visa dina snygga kreationer!

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *