Behöver du göra reklam för din blogg-
Behöver du göra reklam för din blogg?
7 oktober, 2015
Sammankopplingen emellan sinnet och omgivningen
Sammankopplingen emellan sinnet och omgivningen
9 oktober, 2015

Hundvakt och träna på att slappna av

Hundvakt och träna på att slappna av

Nu sitter jag och min sambo hundvakt åt en väldigt energisk liten Ebbe. Det har tagit på krafterna att vara hundvakt då lilla Ebbe inte verkar kunna varva ner. Alltid på sin vakt och när min sambo gick till jobbet på morgonen gnydde han och gick runt lägenheten som en salig anden i över en timme. Först tänkte jag att han kanske bara har mycket energi, men att ha så mycket energi trotts timmar av lek och springa upp och ner för trappor och backar. Det stämmer inte. Tänk om Ebbe inte kan slappna av? 

Hundvakt och träna på att slappna av

Jag har aldrig varit med om en hund som inte kan slappna av, måste ta reda på mer om hundar och avslappning. Det är ju inte bra att inte kunna varva ner och vila ordentligt. Jag hittar mängder av information att många energiska hundar måste man träna på att slappna av. Det är ju oftast så att man tränar trick men det skadar ju inte att testa att öva på att vila.

Ihärdigt övande med, klappande och mysande. En suck från Ebbe och han somnade i min sambos famn, med nosen intryckt i hans armhåla. Vilade han för första gången på riktigt. Ebbe reagerade inte ens på ljuden jag förde i köket eller att andra lägenhetsdörrar stängdes. Det var inte ens så att han tittade upp trotts att vi flyttade på honom. Det var helt fantastiskt att se honom slappna av helt för första gången.

Ebbe

Idag efter en energisk promenad och lek övade vi igen på att slappna av. Helt fantastiskt, nu ligger han bredvid min kontorsstol och har vilat i över 40 min. Det har aldrig hänt innan hos oss. Det fick mig att tänka på att vi tar gärna den där vilan för givet. Det kan vara svårt att lära sig själv att vila sitt sinne, att ta sig tid att slappna av på riktigt. Inte sitta med mobilen i handen eller fylla sin vakna tid med intryck. Det är dags att vi ger oss själva löftet att schemalägga en tid för att slappna av. Ett löfte och mål att bli bättre på att slappna av. Att kunna slappna av är en viktig del för att skapa ett balanserar liv. Eller hur!?

2 Comments

  1. Bosse Lidén skriver:

    Kloka tankar som gäller både oss små människor och djur. Innan man lär sig det är det en konst i sig. Sedan är det en njutning att hitta den där rätta balansen. Läget mellan vila och aktivitet. Jag har lärt mig många personliga metoder genom åren.

    • Johanna skriver:

      Grymt att du har lärt dig fler än en metod att slappna av och njuta av livet 🙂 Tack för din fantastiska kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *