https är superviktigt för din blogg! Här får du veta varför.

Antingen har du http:// eller https:// och skillnaden kan vara din dom på Google. Det här kanske inte är till någon förvåning för dig. De flesta besökare jag har kommer från Google och direkt genom att skriva in bloggens adress. Det är inte Facebook eller andra sociala media där inte. Oavsett om jag delar som en galning. Mycket av det är på grund av hur jag optimerar min blogg, det vill säga det lilla gröna låset som du ser innan min adress. Men varför är det ens viktigt?!

https är superviktigt för din blogg!

Har du kollat på typ sidor som Facebook och liknande? Ser du en gemensam nämnare i adressen? Yes många av de sidorna som vi är inne på har det gröna låset som gemensam nämnare. Alltså https, vilket står för Hyper Text Transfer Protocol Secure (många gånger skrivs det ut som Secure Hyper Text Transfer Protocol , men det känns ju bara skumt).  Det är helt enkelt ett extra lager av säkerhet. Och vet du vem som gillar säkerhet? Jo Google.

Hackade sidor ökade med 32% från 2015 till 2016

Googles statistik och artikel beskriver problemet som vi alla har. Risken att bli hackad, det är därför det är så viktigt att alltid uppdatera allt. Inte bara din hemsida, plugin utan appar. All programvara är super viktigt att du uppdaterar. För den största svagheten vi som bloggare har är att ha ouppdaterade saker. Och alla åtgärder för att förhindra att du blir hackad uppskattar Google och de har även bekräftat att ha en korrekt installerad https adress hjälper din rankning på sökmotorn.

Https är superviktigt inte bara för din rakning

Det kallas också SSL certifikat och kan oftast fås av ditt webbhotell. Vissa tar betalt och hos andra är det gratis. Tyvärr vet jag inte hur det ser ut hos andra webbhotell men hos det jag använder one.com ingår ett till din site. Men det är inte så lätt som att aktiverar det och sen är du klar, alla dina saker på din sida måste också uppdateras till den nya säkrare adressen annars kommer dina besökare att få en varning när de går in på din sida. Att din blogg inte är säker. Bara en varningens finger och om du är sugen på att fixa https till din sida, hör av dig så löser vi det.

Sammanfattning

Https är superviktigt för att det hjälper att hålla din sida säker, dina besökare säkra men också ger dig en bättre chans att komma högt upp i Google.

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

2 Kommentarer

 1. Jennifer

  Bra och viktigt inlägg ☺

  Svara
  • Johanna

   Tack <3

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *