Pinga sig själv
Pinga sig själv vad gör det med din SEO?
16 november, 2017
julkalender
Imorgon börjar min julkalender
30 november, 2017

Hormon bibeln 2.0 fixa pusslet i din kropp

hormon bibeln 2.0

Pressutskick

Messenger blinkade till med ett meddelande från Martina. Hon hade precis fått hem sina ryckande färska böcker från tryckeriet. Hon undrade om jag ville ha en?! Två dagar senare höll jag paketet i handen. 

hormon bibeln 2.0

Det lustiga var att det stod nått som inte Martina hade skrivit på paketet, “Finns där skriv in”. Kan detta vara en ledtråd till varför paket till mig inte har kommit fram?! Med ledtråden i högsta hugg ringde jag post nords support, det ska visa sig att jag inte står skriven på min adress i deras databas. Helt enkelt så gav Martinas bok mig den borttappade pusselbiten till det mysteriet om paketen som inte kommer fram.

Hitta pusselbitar som fattas

I hormon bibeln 2.0 följer vi med på djupet i de kvinnliga hormonerna. För att lära känna våra egna kroppar. Som i sin tur leder till att hitta just dina borttappade pusselbitar. Tänk om vi kunde lyssna på kroppens signaler lika snabbt som vi kollar in vad som sagts i det senaste messenger chatten! Då hade vi inte behövt att gå alla omvägar som vi gör just nu. Som Martina skriver och jag själv har upplevt så är sjukvården i Sverige idag så hårt inriktad på symptom som man har och inget annat. Det i sin tur ger ju bara en halvfärdig bild i hur kroppen mår. Oftast ser vi inte det som att kroppen försöker säga oss något om vi är sugna typ chips. Men det kan mycket väl vara så att det är salt som kroppen behöver.

Hormon bibeln 2.0

Sluta slå dövörat till och börja testa med hormon bibeln 2.0

Kroppen ger dig pusselbitar hela tiden. Du måste bara börja bli uppmärksam på dom. Ett kapitel som jag tyckte är extra viktigt att läsa för alla influencers är det om utbrändhet. Vad som verkligen händer i kroppen när vi slutar lyssna.

Utbrändhet sitter inte bara i hjärnan.

I hormon bibeln 2.0 kan du läsa mer om vilket hormon som får dig att stress äta och tar kål på din mage och mycket mer. Hur du ska hantera det. För det handlar ju inte bara att hitta pusselbitarna utan även testa olika saker för att se om det hjälper. “Bara för att dina organ fungerar betyder det inte att de fungerar bra”!

Hormon bibeln

Vad tycket jag om boken på riktigt?!

Sista delen av boken satt jag och läste jag till en kopp te. Om du har följt mig eller tittar på mitt flöde på Instagram eller liknande så vet du att jag äter allt. Man skulle kunna säga att jag inte är den optimala läsaren för hormon bibeln 2.0. Det är det som jag gillade med denna boken att den var inte över pretentiös med pekande fingrar på just mina val. Utan trigga mig mer att undersöka hur min egna kropp fungerar. För personligen hatar jag när folk sitter och talar om hur och vad jag ska göra med min kropp. Jag kände mig varken dum eller uppläxad om att inte kunna det som stod i boken redan. Som många andra böcker av denna typen gör. Men ett minus som jag kände var att pappret i boken var lite för tjockt då det var flera gånger som jag fick bryta fokus för att jag trodde att jag hade bläddrat för många bland.

Boken peppade mig att börja titta på pusselbitarna som jag har och se om jag kan lösa det. Läser du böcker ibland som du vanligtvis inte skulle göra?

6 Comments

 1. Maj gadd! Jag måste sätta igång med första boken så jag kan läsa denna också.

  På frågan om böcker så läser jag alldeles för sällan böcker som jag vill läsa så svaret är: Ja jag läser ofta böcker som jag egentligen inte skulle göra men gör det för att jag måste hålla mig uppdaterad.

 2. Thilda Sylvan skriver:

  Ååh så intressant. själv gick jag en hormonkurs för två år sedan och det öppnade en helt ny värld av kunskap och förståelse. kastade mina ppiller när jag kom hem och fick med mig så mycket viktigt som alla kvinnor borde få veta om sina kroppar!

  • Johanna skriver:

   Grymt, ja det är som du säger viktigt att veta hur ens kropp fungerar. Inte bara lita blint på vad andra säger om just din kropp.

 3. JennyJenny.se skriver:

  Låter som en riktigt spännande bok!! Kanske får bli en julklapp till mig själv 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *