24 februari, 2014

Högerklicksskydd till din sida, är det verksamt?

Jag har sett en trend bland bloggare att låsa högerklicken för att förhindra att andra tar deras innehåll. Högerklickssydd till sidan är tyvärr är det här helt verkningslöst. Det går hur bra som helst att ta bilden utan att ”print screen” sidan.

Men hur ska du kunna skydda dina bilder? Det går inte. Vill du inte dela dom med andra ladda inte upp dina bilder på nätet. Jag var med om detta för ett tag sedan ett företag som tog kontakt med en vän till mig och hade tagit dennes bilder för att marknadsföra en webbdesign. Bilderna som tagits hade jag rättigheter över och kände en ilska i att människor tar bilder för att tjäna pengar. Jag tycker att det är helt okej att ta bilder men bara för privat bruk.

Inspirera inredning

Hur ska du försvåra för de som vill ha dina bilder? Det är rätt lätt, förminska dom. En bild behöver inte vara större än 150 kb när den ska läggas upp på nätet. Högerklicksskydd hjälper inte när länken på bilden ligget i html koden. Det är bara att leta upp länken till bilden och ladda ner den till datorn.

Högerklicksskydd är alltså ganska verkningslös emot de som verkligen vill ha dina bilder. Men fungerar emot de som inte vet fler vägar än högerklicka på bilden för att spara ner informationen. Det är en balansgång att visa det du kan för världen och behålla det som är ditt.

Håll i tankarna när du lägger upp bilder, vill jag att detta ska spridas?

 

Vill du läsa mer?!

9 idéer som förändrar din blogg

9 idéer som förändrar din blogg

Älskar inte du listor? Jag älskar verkligen listor. Så jag tänkte varför inte en lista?! 9 idéer som förändrar din blogg eller hur du kanske ser på den. Vi blir allt fler och fler bloggar, det är verkligen ett fantastiskt sätt att dela sina erfarenheter med hela världen. Eller i alla fall dom som tala det språket som du skriver i.  Det är ingen...

läs mer
Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • Högerklicksskydd till din sida, är det verksamt?
  • 9 idéer som förändrar din blogg
  • Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben
  • Sidor
  • Bransch hemligheter direkt i din inkorg