Högerklicksskydd till din sida, är det verksamt?

24 februari, 2014

Jag har sett en trend bland bloggare att låsa högerklicken för att förhindra att andra tar deras innehåll. Högerklickssydd till sidan är tyvärr är det här helt verkningslöst. Det går hur bra som helst att ta bilden utan att ”print screen” sidan.

Men hur ska du kunna skydda dina bilder? Det går inte. Vill du inte dela dom med andra ladda inte upp dina bilder på nätet. Jag var med om detta för ett tag sedan ett företag som tog kontakt med en vän till mig och hade tagit dennes bilder för att marknadsföra en webbdesign. Bilderna som tagits hade jag rättigheter över och kände en ilska i att människor tar bilder för att tjäna pengar. Jag tycker att det är helt okej att ta bilder men bara för privat bruk.

Inspirera inredning

Hur ska du försvåra för de som vill ha dina bilder? Det är rätt lätt, förminska dom. En bild behöver inte vara större än 150 kb när den ska läggas upp på nätet. Högerklicksskydd hjälper inte när länken på bilden ligget i html koden. Det är bara att leta upp länken till bilden och ladda ner den till datorn.

Högerklicksskydd är alltså ganska verkningslös emot de som verkligen vill ha dina bilder. Men fungerar emot de som inte vet fler vägar än högerklicka på bilden för att spara ner informationen. Det är en balansgång att visa det du kan för världen och behålla det som är ditt.

Håll i tankarna när du lägger upp bilder, vill jag att detta ska spridas?

 

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0