24 februari, 2014

Högerklicksskydd till din sida, är det verksamt?

Jag har sett en trend bland bloggare att låsa högerklicken för att förhindra att andra tar deras innehåll. Högerklickssydd till sidan är tyvärr är det här helt verkningslöst. Det går hur bra som helst att ta bilden utan att ”print screen” sidan.

Men hur ska du kunna skydda dina bilder? Det går inte. Vill du inte dela dom med andra ladda inte upp dina bilder på nätet. Jag var med om detta för ett tag sedan ett företag som tog kontakt med en vän till mig och hade tagit dennes bilder för att marknadsföra en webbdesign. Bilderna som tagits hade jag rättigheter över och kände en ilska i att människor tar bilder för att tjäna pengar. Jag tycker att det är helt okej att ta bilder men bara för privat bruk.

Inspirera inredning

Hur ska du försvåra för de som vill ha dina bilder? Det är rätt lätt, förminska dom. En bild behöver inte vara större än 150 kb när den ska läggas upp på nätet. Högerklicksskydd hjälper inte när länken på bilden ligget i html koden. Det är bara att leta upp länken till bilden och ladda ner den till datorn.

Högerklicksskydd är alltså ganska verkningslös emot de som verkligen vill ha dina bilder. Men fungerar emot de som inte vet fler vägar än högerklicka på bilden för att spara ner informationen. Det är en balansgång att visa det du kan för världen och behålla det som är ditt.

Håll i tankarna när du lägger upp bilder, vill jag att detta ska spridas?

 

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *