Hitta tiden du är mest produktiv

24 februari, 2015

Ibland tar det hur lång tid som helst att göra en sak, andra gånger märker du inte ens av att du gör dom för att det går så snabbt. Hur kan vi hitta det där stället då hjärnan är som mest aktiv och samarbetar som bäst med oss?

Jag är en person som är mest aktiv på morgonen. Det betyder tidiga mornar för mig och jag får mycket gjort. Men att bli aktiv betyder också att ta bort allt det som kan störa en. Och det som är bra med tidiga mornar är att huvudet inte har hunnit fyllas med någonting annat ännu, och det som är viktigt att hinna starta innan den hinner göra det. Det tar ju kraft att läsa Facebook uppdateringar även om det inte känns som det.

arbeta med en kopp kaffe

För att kunna lista ut vilken tid på dygnet som du är mest produktiv måste du först bli medveten om det. Försöka att tänka på det under en tid. en dag räcker inte men en vecka kan om du hittar ett mönster. För det är just det vi letar efter ett mönster som du sedan kan anpassa efter ditt behov. För att när du vet vilken tid som du är mest produktiv på så kan du lägga dina de sakerna som du behöver får gjort där.

Jag delar upp min tid i 80-20 och det här är en siffra du kanske känner igen. 80% av de sakerna som du har på din lista behöver du inte ge så mycket energi åt att tänka.
Diska kan vara en sådan sak, som du ”vill” göra men det kräver inte så mycket kraft av dig.

20 står för 20% av de tyngsta och viktigaste sakerna som du bör ta tag i när du når din produktiva sweetspot. Det är de som behöver kraften som låses upp den tiden. Men för att inte hoppa händelserna i för väg går vi tillbaka till hur du hittar den.

produktiv

Papper och penna, försök att skriva ner när det är att du känner att du flyt i ditt arbete. Det betyder inte att du behöver att skriva upp tid men att anteckna om du kände flytet på tidig morgon eller sen morgon. Försök att anteckna varje dag du arbetar på något när du känner att du har ett flyt. Snart kommer du att se ett mönster och det är i det mönstret som du kan börja använda till din fördel.

Vill du läsa mer?!

18 Kommentarer

 1. Amanda

  jag är också mest aktiv på morgonen, sen blir jag trött
  ibland får jag en speedperiod på kvällen också 🙂

  Svara
 2. Linn♡

  Hoppas du har en bra dag♡

  Svara
 3. Pauline

  intressant inlägg

  Svara
 4. jonna

  Tack 🙂 Det har jag haft! Hoppas du också har haft en bra dag!

  Svara
 5. Boel

  Himla bra och intressant inlägg 😀

  Sv: Åh tack snälla! Tycker det är viktigt att få skriva av sig om prestationsångest då det är en stor del av min vardag, tyvärr 🙂
  Kram <3

  Svara
 6. Petra

  sv tack det kommer det säkert att göra önskade det redan var över men få vänta en stund till. nä kommer inte blogga mer idag sen tror jag

  Svara
 7. Kajsa-Stina

  Så himla bra inlägg och jag känner verkligen igen mig i att jag är mest kreativ och produktiv på morgonen just då man är nyvaken och full av nya idéer! <3

  Svara
 8. Viktoria - Gravidblogg

  Nej vi gjorde inget ultraljud utan mätte magen och lyssnade på hjärtat bara 🙂 Men jag spelade in hjärtljuden så det har jag på video i alla fall, det är mysigt att lyssna på ibland 🙂

  Svara
 9. Emelie Andersson

  Så fin bild 🙂

  Sv: ja det tur att man är olika, men roligt att få veta din åsikt! 🙂

  Svara
 10. Emma & Julia

  Jättebra inlägg, intressant läsning 🙂

  Svara
 11. Johanna

  Grymt, hör av dig om du hittar något grym som jag inte har tänkt på.

  Svara
 12. Victoria

  Tack så mycket, vad glad jag blir 🙂

  Beroende på mitt mående så har jag olika tider på dygnet jag är effektiv. Oftast på mornarna men jag måste nästan ah en lista med uppskrivna saker jag bör göra. Roliga & mindre roliga saker bör även stå med på den.

  Svara
 13. Klara

  jag är tvärt om är mest produktiv på natten

  Svara
 14. Sara

  Vilket bra inlägg ! Själv får jag mest gjort på kvällen, gärna så sent som möjligt 🙂

  Svara
 15. Denise

  Roligt inlägg och mycket klokt skrivet! Fångar verkligen läsarens intresse. 🙂

  Sv: Vågar jag säga det… Days of Our lives 🙂 Bra serie som man kan slötitta på, då det inte gör något att man missat 10 avsnitt 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0