Hitta lyckan i de små sakerna

22 juli, 2015

Här på enklaknep har vi diskuterat mycket om utveckling och hur vi kan driva framåt. Men så kommer detta med balansen, att vara nöjd med det som du har och även driva framåt. Det är den viktigaste balansen, att känna sig tillfreds med det du har och att driva emot en utveckling. Hur kan vi bli mer öppna och nöjda med de små vardagliga dyrgriparna som fyller vår vardag med glädje?

Hitta lyckan kan vara klurigt

Att hitta lyckan är mer en sinnesstämning, lycka är helt personligt och det är bara du som kan bestämma dig för vad det är. För mig är det en färdig kopp te när jag vaknar, en solglimt som silas igenom molnen. Stanna upp och njuta av nuet, för det är det enda vi kan uppleva, morgondagen har inte hänt än och igår är redan passerad. Så det enda vi egentligen kan uppleva är nuet.

Kan du lista 10 saker som får dig att må bra och känna dig lycklig? Ibland kan det vara svårt att sätta tummen på det du verkligen i ditt hjärta uppskattar. Det finns ju så mycket saker runt omkring oss som skriker, gör det här eller gå ner dom kär kilona för att bli lycklig. Men vad är det som får dig att känna det där lugnet som sinnesstämningen lycka innebär. Ett lugn eftersom du har allt du behöver för stunden.

Det finns ju den lyckan som du känner om du vinner på ett spel eller köper något riktigt fint till dig. Men det är inte den sortens lycka som jag diskuterar med dig just nu. Den lyckan är lite för kortvarig tycker jag för att kunna räknas som ”äkta” lycka. Att hitta lyckan är klurig på det sättet att vi hela tiden bombarderas med vad vi ska tycka är lycka och inte. Ta ett steg tillbaka och andas. Vad får dig att må bra? Tipsa gärna mig om vad som får dig att må bra i en kommentar.

 

Vill du läsa mer?!

4 Kommentarer

 1. Jennifer

  så sant! jag tänker alltid på alla nära och kära som jag har runt mig och som gör mig lycklig. Eller så som att jag har en underbar pojkvän och vi har tak överhuvudet osv 🙂

  Svara
  • Johanna

   Grymt. Tack för din fina kommentar

   Svara
 2. Erica

  Vilket bra inlägg! Är så viktigt att tänka på såna här saker ibland. Är liksom så lätt att börja ta allt för givet…

  Några vardagssaker som gör mig lycklig är:
  – När jag sitter ner och ber och läser Bibeln en kort stund på morgonen och verkligen känner frid i hjärtat.
  – När jag kan slappna av och se ett avsnitt av en bra serie eller läsa en bra bok.
  – När en vän eller anhörig ger en oväntad komplimang eller bara visar uppskattning.

  Svara
  • Johanna

   Grymma vardagliga lyckorus! Tack för kommentaren och ha en fantastisk dag

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0