Hitta inspirationen när den lyser med sin frånvaro

15 januari, 2015

Det här inlägget handlar om hur jag ”hackar” min inspiration. Ett enkelt knep som funkar varje gång. Ibland behöver man lura sig själv lite för att få sakerna gjorda.

Johanna Plato

Jag sitter hemma hela dagarna och arbetar, då är det väldigt frestande att bara sitta i pyjamasen på sin höjd ta på sig ett par mjukisbyxor. Jag tror på att om man klär på sig kläder som att du skulle gå ut, kan skapa en atmosfär där du presterar bättre. Mjukisbyxor har du ju på dig när du slappar hur ska du tvinga hjärnan att producera något när din hjärna vet att mjukisbyxor betyder härligt slappande?

Du har ju redan en garderob full av kläder som du delat i i kategorier, finkläder, vardags kläder, träningskläder, ja du fattar poängen. Utnyttja de kategorierna och klä dig aldrig i mjukisbyxor om du vill producera något. Att klä upp sig kan lura din hjärna att känna så som du kände sist du hade på dig de kläderna.

Johanna plato

Jag klär mig i vissa kläder när jag vill vara extra mycket kreativ, för att just de kläderna får mig att komma i den sinnesstämningen som jag behöver för att skapa. Har du testa det någon gång? Att byta kläder för att se vad som händer eller är du en som arbetar lika bra i mjukisbyxor som i ”riktiga” kläder?

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. Sandra Grönroos

  Så bra skrivet, påminner mig om det jag g´hörde för ett tag sen när man ska shoppa kläder, man ska piffa till sig me smink o smycken som hör till det tillfället kläderna ska köpas till för att komma i rätt stämning:)

  Svara
  • Johanna

   Oh det har jag inte hört men ska verkligen testa det 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0