24 november, 2015

Hitta ditt sätt att blogga bättre på

Bloggande handlar om i grund och botten av att ge och ta. Ge kommer alltid först, just för att det är inte för ens du börjar att ge som du faktiskt kan få något ut av din blogg. Vi alla har olika sätt att blogga på och i detta inlägget tänkte jag ge förslag på hur du kan hitta ditt sätt att blogga på. 

Hitta ditt sätt att blogga bättre på

Alla bra bloggar börjar med papper och penna!

Digitalt i all ära men när det kommer till att ta beslut och inspireras på vad du ska göra med din blogg så är det papper och penna. För att när du skriver ner dina tankar om bloggen har du din start punkt.

Blogga bättre

Att blogga bättre handlar om att ta aktiva beslut om din blogg. Inte bara följa strömmen. Det handlar ju om att ta beslut, vad vill du med din blogg. Di blogg kan aldrig bli bättre om du inte är aktiv i dina beslut kring den, lika så du kan aldrig påverka nått i ditt liv om du inte aktivt tar besluten kring det. Det handlar om att du ska hitta ditt sätt att blogga bättre och den enda som sitter på svaret är just du.

Vart ska du börja?

Det finns en del frågor som du kan börja med att ställa dig för att komma igång. Ett extra tips är att göra som jag sitta med en annan vän som bloggar och svara på dom tillsammans. I mitt fall satt jag och Martina vid mitt köksbord och skissade ner planen för våra bloggar. Då kan man peppa vandra och hjälpa till med nya vinklar.

Vad handlar din blogg om?
Om det är svårt att svara på denna frågan är det definitivt tecken på att du är i behov att skriva ner ditt sätt att blogga bättre.

Varför bloggar du?
Vad vill du få ut, vad är dina skäl till att blogga? Om det är för att tjäna pengar kan det vara en idé att lägga ner bloggen. Vad vill du ge igenom att blogga?

Vad är din slogan?
En slogan är lite som ett kravmärke för din blogg. För att du vill ju alltid uppfylla din slogan. Det kan ta lite tid innan du hittar rätt men bara för att du skriver ner det betyder inte att den inte kan ändras.

Vad är ditt namn på bloggen?
Namnet är jätte viktigt, är det lätt, säger det något om din blogg? Vad tillför namnet din blogg? Namnet kan hissa eller dissa din blogg i bara några få tecken så vad säger ditt bloggnamn om din blogg?

Vilka är dina kategorier?
Kategorier hjälper dig och dina läsare att hålla sig på rätt väg. Det vill säga den vägen du har valt! Användning aldrig av en kategori som heter okategoriserad eller övrigt. Ha alltid specifika kategorier för specifika inlägg. Om de hamnar i övrigt kanske de inte ens ska finnas på din blogg. Men tänk på att hålla kategorierna helst under 10 stycken. Just för att öka känslan för en samlad nisch och starkare varumärke. 

Bara början

För att komma igång svara på frågorna över och du är på god väg till att hitta ditt sätt att blogga bättre på. För det är ju så att du vill ju inte ha en blogg som är lik någon annan därför kan jag inte ge dig. Ta det här och du kommer bli bättre på att blogga. Du måste gå din egna väg och hitta vart du vill ta din blogg någonstans. Börja idag på din resa till bättre bloggare och ta dig tid att svara på frågorna, just för att få en klara bild av din blogg.

Glöm inte behöver du någon att bolla idéer eller diskutera detta inlägget och hur du kan bli bättre på att blogga. Tveka inte hör av dig på min mail [email protected] .

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

6 Kommentarer

 1. johanna

  Vilket bra inlägg. Många frågor som jag funderar på. Speciellt slogan och namnet på bloggen. Bytt ett par gånger men inte riktigt nöjd ändå.

  Svara
  • Johanna

   Nej det är verkligen en resa som man måste ta, med namn och slogan. Tack för din kommentar!

   Svara
 2. Evy

  Många bra saker du hade skrivit där.. Läste genom ett å annat där. Funderar på att vilja göra ny blogg på annan sida kanske men jag vet ej.. :/ 🙂 är ändå nöjd med min blogg som den är ändå. Mitt blogg namn hade ja först svårt att komma på men sen fick det bli detta lustiga namn ”mybloggnotyours” av nån lustig anlrdning hehe.
  å min blogg skapade ja för ja ville ha som en ”öppen dagbok”(är därför jag bloggar – tänkte på några av dina frågor där) där ja skriver om mitt liv å vad ja gör om dagarna plus annat m.m. 🙂

  Btw.. Kika gärna in om du vill.. 🙂

  Svara
  • Johanna

   Det låter som du har en bra början till grym bloggplan.

   Svara
 3. Cecilia

  Jättebra inlägg.

  Svara
  • Johanna

   Tack 🙂

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Hitta ditt sätt att blogga bättre på
 • 11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv
 • Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör