Hemligheten bakom bloggen, illusion eller inte

Vi som bloggare får ta mycket hit och dit. Och en av dom är att vi är falska för att vi väljer vad vi vill dela med oss av på bloggen. Vilket ofta är en mer smickrade blid av vår vardag eller något vi har gjort.  Känner du dig som en lögnare på din blogg? 

Hemligheten bakom bloggen

Vi blir inte inspirerade av smutsig disk, klädmassorna på golvet eller den tomma kylen.

Hemligheten bakom bloggen vad är den? Bloggen är ju till för att:

 • Läsas
 • Inspireras
 • Underhålla
 • Utbilda
 • Uppmärksamma
 • Spridas

Och mycket mer. Men vill vi läsa om den smutsiga disken? Nej vi vill läsa om den som tog tag i disken, vann och nu har det rent och fint. Det är inte speciellt inspirerande att se en smutsig tallrik, med mat som någon gång har legat där.

Det handlar mer om vad du vill uppnå

Visst har jag mött bloggar som försöker vara något som de inte är, försöker skapa en bild av hur perfekta de är. Men där ligger inte hemligheten bakom bloggen, det är bara någon som försöker vara någon påhittad. Hemligheten bakom bloggen ligger i vad vi vill ge till våra läsare och hur vi förpackar det för att läsaren ska förstå budskapet som vi försöker ge. Ja det kan kännas flummigt i början, håll ut lite till så ska vi se om vi kan reda ut det.

Hemligheten bakom bloggen pin

Hemligheten bakom bloggen

En grym blogg visar inte smutsig disk och oinspirerande saker. Du är ingen lögnare för att du diskar innan du fotograferar ditt kök eller stylar dina kort. Du förpackar ditt budskap så att det blir klarare och lättare för mottagaren att förstå. Vi har alldeles för lite tid på oss att nå ut till de som kan finna nytta eller underhållning i våra skapelser. Därför är det ännu viktigare att vi väljer vad vi vill säga och inte.

Att välja gör dig inte till en lögnerska

Jag vet att jag har skrivit detta 1000 gånger om, det handlar om vad du vill ge till dina läsare eller de som ska mottag det du skickar ut på nätet. Håll din fokus rak, vad är det du vill ge med det du skickar ut? Så länge det inte är hur perfekt mitt liv är eller något som du inte är, är du verkligen ingen lögnerska. Du bara förpackar ditt budskap snyggt! Vi alla kan bli lite bättre på att förpacka våra budskap lite snyggare, både i bild och text. Analysera de bilderna, texterna som motiverar/underhåller dig mest. Hur förpackas de för att deras budskap ska nå dig?

Hur vi väljer att förpacka vårt budskap avgör om det når ut eller inte. För att se vart du kan hitta sätt att förbättra ditt sätt att nå ut, titta på vad som fångar din uppmärksamhet på nätet. Hur gör dom? Hur förpackar de sitt budskap och hur väljer de vad de delar med sig av? Glöm inte att du ljuger inte så länge din fokus är på att ge något till dina följare/läsare/besökare, du förpackar ditt budskap för att nå fram mer effektivt.

Är du nyfiken på vad som händer bakom bloggen och lite mer om vad jag gör när jag inte bloggar? Följ mig på Instagram för att få mer insikt i vem jag är och vad jag gör i min vardag, @enklaknep!

 

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. Albin

  Schysst inlägg! Inte går vi in på en ohygieniskt, smutsig och motbjudande restaurang, även om vi vet att maten är god. På samma sätt kan man behöva göra som du säger: förpacka budskapet/tjänsten/produkten fint.

  Svara
  • Johanna

   Ja verkligen, tack för din kommentar 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0