Helt sinnessjukt, nu ska jag utmana mig själv igen med bloggevent

På lördag smäller det, då ska jag föreläsa igen på bloggeventet #tillsammansblirvistarkare. Detta projektet är super spännande som Linda (Hummingbird , LM events) och Petra (Tappakilo) har dragit igång. Det blir att sätta mina kunskaper på prov inom SEO (sökordsoptimering) även vilka skills jag har för att sätta ihop en föreläsning. Vad är viktigt att kunna inom SEO för bloggare? 

bloggevent igen

Just nu står jag och väger emellan hur SEO fungerar och hur man sätter det i bruk. För båda delarna är viktiga men vilken ska få väga tyngst. Jag har bara på mig 30 minuter och jag älskar verkligen detta ämnet så himla mycket. Har du tips eller frågor som skulle hjälpa mig att bygga upp denna föreläsningen, kommentera eller maila mig på [email protected]

Tillsammans blir vi starkare

Jag personligen älskar detta initiativ just för att det är väldigt spritt inom bloggvälden. Vi alla sitter  ju ofta ensamma framför datorn. Producerar våra inlägg, svara på kommentarer och får ta en och annan hagelskur av skit. Då är det bra att ha ett nätverk med bloggare runt om som har en unik inblick i bloggvärlden. Det tog lång tid innan jag förstod vikten med IRL nätverk för alla typer av intressen, företagsverksamheter och mycket mer. Vi behöver dom där flytande konversationerna som bara händer när man är på plats. Som Maja min visa vän uttryckte under vår senaste fika.

För att kunna lyfta varandra måste vi lära känna varandra

Det är något som slog mig när jag diskuterade med Siranee om hatkommentarer. Jag tänker du kanske redan visste detta men för mig har det inte slagit för än nu. Att de som lämnar dessa inte så roliga kommentarer nästan uteslutet har bildat en relation till dig. Och skapat sig bilden att de känner dig personligen och vet vem där är ute och inne. Det skapar sig helt enkelt en orealistisk relation till dig baserat på det du väljer att publicerat. För när anonym365 öser hat är det för att personen känner att du har gjort nått emot dom personligen. Du har startat detta och nu kan dom skriva vad de vill om dig för de är offret. Även om denna relationen bygger på att du skriver i en blogg och de läser den. Och inget djupare, ingen verklig kontakt alls.

Det är det svåra med webben att bygga upp relationer men också skapa förståelse för att de inte har samma tyngd som IRL träffar.

Detta är bara min tolkning på tillsammans blir vi starkare inom bloggvärlden! Glöm inte har du tips på vad jag kan ta upp i min föreläsning eller kanske har en annan syn på hat på webben. Lämna din tanke i en kommentar här nedanför. Jag skulle uppskatta det super mycket!

Vill du läsa mer?!

2 nya sidor på enklaknep

2 nya sidor på enklaknep

Denna veckan har det jobbats på som bara den för att lägga till 2 nya sidor på enklaknep.se. Som du kanske kan se på...

6 Kommentarer

 1. Diana

  Vilken intressant föreläsning! Hur kan man få ta del av den?

  Svara
  • Johanna

   Jag tänkte att jag ska göra en serie om SEO efter jag har föreläst så håll utkik så kommer det upp strax efter 🙂

   Svara
 2. Maja Hurtigh

  Åh, vad smickrande att få bli kallad ”vis”! ? Jag tycker du ringar in tanken väldigt klokt när du skriver om ”dom där flytande konversationerna som bara sker på plats”. Istället för att hålla monologer på olika digitala plattformer och hoppas på att någon orkar lyssna så är det ju verkligen i dom verkliga mötena som vi upplever och skapar tillsammans! Möten över nätet är ett bra komplement, men kommer nog aldrig helt kunna ersätta dom verkliga mötena ?❤️ Det är nog därför bio och TV fortfarande finns. För att vi fortfarande gärna vill uppleva saker med våra medmänniskor!

  Svara
  • Johanna

   Jag håller med dig helt och hållet 🙂

   Svara
 3. Fotoliselotte

  Jag längtar! Är så ivrig inför att lära mig mer. Jag personligen vill veta mer om hur man gör praktiskt, men det är nog för att jag redan vet en del om Seo. Men grunden är såklart viktig! Jag vill lära mig mer om vikten av att ha bra nyckelord, vad som gör att din sida får bra ranking på Google, länkkraft och sånt intressant!

  Har redan börjat undersöka möjligheten att flytta min blogg från subdomän till fotoliselotte.se/blogg (vad heter det, katalog?)

  Svara
  • Johanna

   Du kan ju redan så mycket så hoppas inte det blir för mycket repetition för dig. Men jag ska ta upp det med subfolders och subdomains så att vi kan diskuterar det lite djupare 🙂

   Svara

Trackbacks/Pingbacks

 1. Min helg & Bloggpause? ⋆ Thaimorsan - […] så att bloggen blir så lätt, snabb och användarvänlig som möjlig. Jag har kontakt med Johanna Enklaknep dagligen eftersom…
 2. En fyrkantig person  - Maja Hurtigh - […] vän Johanna sa till mig sa för några veckor sedan att ”Jag kan uppfattas som så fyrkantig” och […]
 3. Workshopen #Tillsammansärvistarka - Tappakilon.com - […] inte minst var det Johannas tur att föreläsa och jag säger bara det. Vilken smart kvinna! Johanna driver bloggen…
 4. Workshopen #tillsammansärvistarka - LM Event - […] inte minst var det Johannas tur att föreläsa och jag säger bara det. Vilken smart kvinna! Johanna driver bloggen…
 5. Workshopen #tillsammansärvistarka - Linda - […] inte minst var det Johannas tur att föreläsa och jag säger bara det. Vilken smart kvinna! Johanna driver bloggen…

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0