8 misstag som dödar din relation till influencers
Företag! 8 misstag som dödar din relation till influencers!
15 januari, 2018
Algoritmen på webben gör den egentligen
Algoritmen på webben gör den egentligen?!
24 januari, 2018

Hello krishantering dig saknar jag inte

Hello krishantering dig saknar jag inte

Klockan är strax innan 6 på morgonen. Jag fullt påklädd och krupit upp i min stora fåtölj med en bok som snart är slut. Teet ryker från koppen. Surr, surr och mobilskärmen tänds. Min make kommer inte in i sitt skåp på gymmet! Med bilnyckel, plånbok och allt som han behöver för att ta sig till jobbet. Google min bästa vän ge mig en lösning, någon att kontakta så min make kan åka till jobbet. Varför finns inte svaret nu när jag behöver det?

Hello krishantering dig saknar jag inte

Dags att lägga i växeln krishantering. Vi kommer inte åt sakerna det är konstaterat. Maken min undrar om jag kan komma förbi med en jacka och extra nyckeln till bilen. Reser mig upp och lägger ifrån mig boken som vilat på min mage sedan första meddelandet. Packar ihop sakerna.

Morgonens kyla slog emot ansiktet

Med raska steg emot bussen slog den friska luften mot ansiktet. Många trötta ansikten hittade jag på hållplatsen, är det så här det är att åka kommunalt varje morgon. Tröttsamt? Det är då jag uppskattar mitt yrkesval lite extra, tacksam att jag har möjligheten att kunna hjälpa min make är det krisar sig. Om inte jag hade varit hemma hade han varit strandsatt på gymmet i 3 timmar.

Det är alltid en inlärningskurva när man möts av något nytt

På vägen hem så pratade vi om att det alltid strular när man ska göra något nytt. Det är som att universum är emot en varje gång det är första gången man gör något. Eller testar på något nytt. Det är liksom en inlärningskurva. Denna gången fick vi båda lära oss att hitta alternativa lösningar på att inte lägga sina saker i skåpet på gymmet. Och framförallt att inte lita på att få hjälp från gymmet när problem dyker upp om det är obemannat.

Vara en del av lösningen är viktigt för mig

När skit slår i fläkten är det viktigt för mig att inte känna mig lamslagen. För mig är det viktigt att få vara en del av lösningen istället för att bara få höra om problemet. Ibland kan det vara lite som byggare Bob.

“Kan vi fixa det?”
“Klart vi kan!”

När jag kom hem återtog jag min plats i fåtöljen och läste de sista 10 sidorna. Har du med en växel för krishantering? Om du har lust får du gärna berätta om en minnesvärd krishantering som du va med om i en kommentar! Det hade varit super intressant att läsa om hur du ser på det.

13 Comments

 1. Mia skriver:

  Alltid nån form av minikris att hantera så alltid i beredskap. Ett barn blir sjukt, en kollega blir sjuk, vi missar att det är studiedag på förskolan, bilbatteriet har laddat ur när vi ska iväg… 😅

  • Johanna skriver:

   Oh naj, minikriser är ju dom som tröttar ut en som mest och verkar aldrig ta slut. Hoppas du slipper så många som möjligt idag.

 2. […] Inlägget är inspirerad av dagens blogginlägg som Enklaknep Johanna skrev “Hello krishantering dig saknar jag inte“. […]

 3. Fnulan skriver:

  Åh när det är minikriser blir jag så sjukt stressad. Värsta stressen tycker jag. Jag kallar det akut stress.
  Ett exempel. Herregud hela mitt liv är ett sådant =)
  KRAM

 4. Pernilla Lantz skriver:

  Säger som Mia, lite minikriser lite då och då. Son glömmer nycklar när han går till skolan, jag i annan ort och maken borta… Tur att man har vänner kring sig som kan ställa upp.

  • Johanna skriver:

   Ja verkligen, jobbig känsla att inte kunna hjälpa din son heller när han har glömt sina nycklar. Och det är så sant med det är tur att man har vänner runt sig som man kan ta hjälp av när det krisar.

 5. Jag är nog ständigt beredd på kriser tror jag. Har alltid ett säkerhetstänk och en plan för olika händelser som kan inträffa. Jag skulle gärna släpa med mig halva hemmet när jag går hemifrån “just in case” haha

  • Johanna skriver:

   Ja bra att ha, men det mesta går ju att köpa när man är ute 😉 Så tänker jag så länge man har kläder på kroppen, nycklar, plånbok och mobil så kan man lösa det mesta 🙂

 6. Sara skriver:

  Jag håller med, det är alltid något som strular när man ska göra något nytt. Har dock inte utarbetat någon bra krishanteringsstrategi än. Men det kommer väl med alla små kriser som sker dagligen.

  • Johanna skriver:

   Så typiskt att det alltid ska vara något som strular. Kanske nått man ska sätta sig ner att kolla på någon gång. Tack för dina tankar 😊❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *