Cool ny pryl, Smart doft i hemmet
10 april, 2017
4 steg till en grymmare blogg
4 steg till en grymmare blogg för dig
17 april, 2017

Har stockholmsdådet stigit många åt huvudet?

Har stockholmsdådet stigit många åt huvudet

Nu jävlar är det liv i låda. Arga vassa toner sprids på sociala medier. Alla statusuppdateringar tolkas in som att de handlar om Stockholmsdådet, även om de inte gör det. Medans andra utnyttjar situationen för att finna empatiröster. Vad händer med oss i en sådan här kris?

Har stockholmsdådet stigit många åt huvudet

Nu kommer jag varna dig om inlägget. De är baserat på åsikter från mig, utifrån det jag har sett på webben. En man körde in i folkmassan på Drottningtorget i Stockholm, en extrem händelse för Sverige. Så hur har folk regerat?

Häxjakten har börjat

Diskussionsforum med uppjagade människor vräker ur sig riktigt knäppa saker, gärna med en stor dos av religionsfobi. Med en stor sucka åt trollen går jag vidare på sociala medier som jag hänger på mest. Vad hände sedan i fredags och hur har vi hanterat det?

Jag har gått precis på den gatan för 4 år sedan

Det var som att det bildades två sidor. De som ville att vi skulle komma varandra närmre och drev på om att knyta kontakter med varandra för att styrka varandra. Sen va de den andra sidan som ville förklara hur hemskt detta har påverkat deras liv. Som jag gick på den gatan för 4 år sedan, det kunde ha varit jag som var där när det hände. Trotts att jag bor på andra sidan Sverige. Det oroar mig att det fanns personer som gjorde denna saken till en mig sak. Att de hanterade det så att det skulle få fler likes och empati från andra.

Vet att jag trycker på ömma tår

Först tänkte jag inte nämna stockholmsdådet på blogg då det inte är den typen av blogg. Men så började folk verkligen betee sig knäppt där ut. Som en vän till mig Emma blev påhoppad för att hon först inte skrev om Stockholm. Vi har liksom hamnat lite på tvären nu när det kommer till att interagera med varandra. Det är som att detta dådet har gett många ett frikort att kasta sin bitterhet på andra. Att kräva att alla ska följa deras åsikt. Ett frikort att ta på sig offerkoftan och förklara hur dåligt man mår. Jag förstår att det finns känslor inblandade.

Hur vill du uppfattas?

Grejen är ju att denna oerhörda tråkiga händelse ger dig en möjlighet att visa vem du är. Eller vem du vill att folk ska se. Vill du uppfattas som ett offer, som vill vända blickarna bort från dådet och lysa på hur dåligt du mår? Eller vill du vara den som för samman folk och bygger ett starkare nätverk emellan oss? Vill du börja uppfattas som en bitter gubbe eller tant för att du hugger till i alla diskussioner oavsett vad de handlar om, och hänvisar till dådet. Som ingen bryr sig om din magsjuka, din vidriga människa du ska skriva om Stockholm om du ens ska yttra dig om något.

Visst kan du skriva om det som Siranee gjorde

Siranee skrev ett inlägg om dådet med vinklingen som passar hennes nisch. Att prata med barn om terrorattacken, för det tänkte jag på att vi alla kan ju skriva om ämnet. Men det behöver ju inte handla om hur vi känner personligen för detta. För jag tror att det är få som känner fan va gött det var. Utan jag tror personligen att många känner som mig, ¤%”#&¤/(%&#=/#”!#@. Det finns inga ord helt enkelt. Men detta ger inte dig eller mig ett frikort till att bete oss som skit emot andra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *