Har du råkat klättra i tråkblogghålet och inte kommer upp?

Har du någon gång känt dig pressad att uppdatera på bloggen? Börjar på ett inlägg som aldrig blir klart eller alla idéer bara knör uppe i huvudet och du vet inte vart du ska börja? Detta inlägget var ett sådant, jag hade börjat och lyckades inte komma vidare. Det låg där som ett tunt utkast av mina tankar. Vad händer när vi råkar att klättra ner i tråkblogghålet och hur kommer vi upp? 

Har du råkat klättra i tråkblogghålet blogg

Varje blogg vi startar gör att vi hamnar i en förälskelse period. Allt är fantastiskt, kul och vi skulle kunna sitta timmar och bara byta header för att bloggen är så himla roliga att vara med. Dock är det som med alla relationer (japp jag anser att man har en relation till sin blogg) det kommer perioder som är tråkigare och roligare.

Tråkblogghålet är mycket mer än tappat intresse

För mig är det bara ett samlingsnamn på en rad olika saker som kan göra att man tappar fokus och driv för att blogga. Bristen på tid är oftast inte det riktiga skälet till att det ekar tomt på bloggen. Oftast handlar det om att:

  • Att vi har tappat vår väg, vad var det som gjorde att vi ville börja blogga och vad ger vi och får ut av att blogga?
  • Det inte längre är utmanande, för att vi inte ska tappa intresse behöver vi utmanas och lära oss nya saker.
  • Vi kritiserar oss själva fel och för hårt.
  • Vi vet inte vart vi ska börja, alla idéer och inlägg slutar efter bara några rader.

Skälen att man hamnar i tråkblogghålet är många och det som med säkerhet kan säga är att det suger att sitta fast och känna att man känner sig pressad att uppdatera.

Att identifiera vad som gjorde att du råkade klättra ner i tråkblogghålet är det svåraste. För du sitter oftast på svaret på vad du ska göra åt saken!

Tappat vägen

Papper och penna är din bästa vän, du måste ställa dig frågan varför vill du blogga. Vad får du ut av att blogga och vad kan du ge med din blogg? Om du känner att det inte längre finns något att få ut av din blogg kanske den har uppfyllt sitt syfte och du inte längre borde fortsätta på den. Men så länge du hittar vad du får ut av att blogga ska du fortsätta.

Utmaning är viktigt även med bloggen

Om du känner att din blogg är lika roliga att uppdatera som att bara äta brunsås varje dag, kan det vara så att din blogg inte är tillräckligt utmanande för dig. Vad är då utmanande med bloggande? Den enklaste vägen är att vara med i en utmaning, som helgens bild eller andra utmaningar. Det finns en del att välja emellan. Du kan också göra din egna utmaning som du planerar själv. Det kan vara att gästblogga på 3 andra bloggar eller att lära dig något nytt som kan hjälpa dig med bloggandet (som vässa fotograferingen).Har du råkat klättra i tråkblogghålet

Kritik inifrån kan döda din blogg snabbt och effektivt

Jag kommer aldrig bli stor, vem ska läsa min blogg, jag tar super dåliga bilder, det bara fortsätter. Din blogg finns inte för att den är perfekt och borde inte finnas för att visa alla hur perfekt du är. Din blogg finns för att du brinner för något som du vill dela med dig av.

 Jag är näst bäst på det jag gör, det kommer alltid vara någon som kan mer än mig. Men det gör mig inte nödvändigtvis dålig på det jag gör, jag har bara fler möjligheter att utvecklas.

Jag har aldrig stött på en blogg som är dålig som skriver från hjärtat, skriver om det som de brinner för. De bloggarna som suger är de som försöker att finnas för att måla upp något som inte finns. Sluta lyssna på din dumma inre röst om den klagar på din blogg, det du skapar är grymt! Och om du inte trivs på din blogg, skicka ett mail till mig så kanske det finns något som vi tillsammans kan göra för att du ska trivas bättre på din blogg.

 

Vart ska du börja?

Du sitter ner vid skärmen börjar skriva en, två meningar eller kanske bara sitter den där jävla markören och blinkar och flyttar sig inte fram. Du behöver byta miljö och ta med dig papper och penna. Ibland är det lätt att klättra ner i tråkblogghålet bara för att man har för många eller för få idéer. Vi måste helt enkelt trigga igång det igen. Genom att börja skriva förhand, vad som helst som kommer upp i dina tankar. Det som är viktigt är att inte stoppa sig och gallra ut sina idéer. Ibland använder jag mig av tema metoden, Jag skriver ner ett tema först som :

  • Marknadsföring

Sedan skriver jag upp så många saker jag kan komma på i det ämnet, som:

  • Facebook Vs Twitter vart hittar du dina följare?
  • Hur marknadsför man sin blogg?
  • Skapa en plan för att göra reklam för sin blogg.

Ibland är det vi behöver papper och penna för att kunna börja skriva på skärmen igen.

Anledningarna att hamna i tråkblogghålet är många men när man väl är där kan man behöva hjälp ur, det kan vara utmaningar eller pepp från andra bloggare. Vad känner du att du behöver för att uppdatera din blogg idag?

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *