Har du koll på dina konkurrenter i bloggvärlden?

Många gånger har jag hört om att konkurrens är bra för en. För du kan man utvecklas och driva framåt, som att man måste ha konkurrenter för att bli en drivande människa? Har du koll på dina?

Har du koll på dina konkurrenter i bloggvärlden

Om någon har en blogg är de din konkurrent då? Svaret är alltid nej. Eftersom bloggvärlden är så stor och många är unika som skriver med sina egna ord så är det svårt att hitta konkurrenter. Det är super lätt att titta på andra bloggare som konkurrenter trott att de inte är de. De kanske fick den sponsorn du ville ha eller gå på ett event som du inte kom med på.

Men bara för det är de inte dina konkurrenter

Det är så lätt att ge någon det onda ögat för att det ser ut om de har stulit något som skulle varit ditt. En plats, en sponsor eller läsare. Men bloggvärlden är för stor och har för många unika röster. Det jag vill säga att det är ingen som konkurrerar med , utan mer att vi alla är så olika att vi ibland kan göra det svårt för de som håller i event eller sponsringen att veta vem de ska välja.

Du måste passa in i deras målgrupp

Skaffa dig kollen på vad din blogg är för nått. Vad är den för dina läsare? Och tro aldrig att saker om ting dimper ner i din inkorg i mångfald. Utan det handlar om att aktivt jobba på dina relationer om vill någonstans. För varför inte visa framfötterna och berätta för varför människor ska välja dig istället för att ge det onda ögat. Tävla i en orättvis tävling som aldrig kommer att ge dig nått för även om du och en person hamnar i en liknande kategori så är har ni båda ett unikt sätt att blogga på. Och det är just det som strular till det, för att kunna konkurrera måste ni vara lika. Och hur många är likadana som dig?

Det jag vill komma fram till

Det skadar bara dig att du letar upp och sätter olika bloggare som konkurrenter. Just för då lägger du din tid och energi på något du aldrig kommer att vinna. För personen ifråga kommer alltid att har något som är annorlunda ifrån dig! Vi kan driva framåt utan konkurrens och skapa ett bättre klimat om vi la energin på oss själva. Om du vill vara med på en plats där vi absolut inte är konkurrenter och driver utvecklingen framåt i bloggvärlden skriv upp dig på skapande verksta en workshop för bloggare i Göteborg!

Vill du läsa mer?!

9 idéer som förändrar din blogg

9 idéer som förändrar din blogg

Älskar inte du listor? Jag älskar verkligen listor. Så jag tänkte varför inte en lista?! 9 idéer som förändrar din blogg eller hur du kanske ser på den. Vi blir allt fler och fler bloggar, det är verkligen ett fantastiskt sätt att dela sina erfarenheter med hela världen. Eller i alla fall dom som tala det språket som du skriver i.  Det är ingen...

läs mer
Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer

2 Kommentarer

 1. Liselotte

  Helt rätt mindset!

  Att vara bitter över andra och vad man själv inte har just nu, leder mest till slöseri av energi. Viktig energi. Bättre att fokusera på det du själv kan påverka, utgå från det och ge järnet för att driva mot ditt mål. Att tänka att något är någon annans fel leder inte långt….

  Svara
  • Johanna

   Håller med dig helt!

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Har du koll på dina konkurrenter i bloggvärlden?
 • Men bara för det är de inte dina konkurrenter
 • Du måste passa in i deras målgrupp
 • Det jag vill komma fram till
 • 9 idéer som förändrar din blogg
 • Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben
 • Sidor
 • Bransch hemligheter direkt i din inkorg