hitta information om dig
Är det lätt att hitta information om dig?
29 maj, 2017
Vad får dig att känna dig som en stark bloggare
Vad får dig att känna dig som en stark bloggare?
31 maj, 2017

Har du koll på dina konkurrenter i bloggvärlden?

Har du koll på dina konkurrenter i bloggvärlden

Många gånger har jag hört om att konkurrens är bra för en. För du kan man utvecklas och driva framåt, som att man måste ha konkurrenter för att bli en drivande människa? Har du koll på dina?

Har du koll på dina konkurrenter i bloggvärlden

Om någon har en blogg är de din konkurrent då? Svaret är alltid nej. Eftersom bloggvärlden är så stor och många är unika som skriver med sina egna ord så är det svårt att hitta konkurrenter. Det är super lätt att titta på andra bloggare som konkurrenter trott att de inte är de. De kanske fick den sponsorn du ville ha eller gå på ett event som du inte kom med på.

Men bara för det är de inte dina konkurrenter

Det är så lätt att ge någon det onda ögat för att det ser ut om de har stulit något som skulle varit ditt. En plats, en sponsor eller läsare. Men bloggvärlden är för stor och har för många unika röster. Det jag vill säga att det är ingen som konkurrerar med , utan mer att vi alla är så olika att vi ibland kan göra det svårt för de som håller i event eller sponsringen att veta vem de ska välja.

Du måste passa in i deras målgrupp

Skaffa dig kollen på vad din blogg är för nått. Vad är den för dina läsare? Och tro aldrig att saker om ting dimper ner i din inkorg i mångfald. Utan det handlar om att aktivt jobba på dina relationer om vill någonstans. För varför inte visa framfötterna och berätta för varför människor ska välja dig istället för att ge det onda ögat. Tävla i en orättvis tävling som aldrig kommer att ge dig nått för även om du och en person hamnar i en liknande kategori så är har ni båda ett unikt sätt att blogga på. Och det är just det som strular till det, för att kunna konkurrera måste ni vara lika. Och hur många är likadana som dig?

Det jag vill komma fram till

Det skadar bara dig att du letar upp och sätter olika bloggare som konkurrenter. Just för då lägger du din tid och energi på något du aldrig kommer att vinna. För personen ifråga kommer alltid att har något som är annorlunda ifrån dig! Vi kan driva framåt utan konkurrens och skapa ett bättre klimat om vi la energin på oss själva. Om du vill vara med på en plats där vi absolut inte är konkurrenter och driver utvecklingen framåt i bloggvärlden skriv upp dig på skapande verksta en workshop för bloggare i Göteborg!

2 Comments

  1. Liselotte skriver:

    Helt rätt mindset!

    Att vara bitter över andra och vad man själv inte har just nu, leder mest till slöseri av energi. Viktig energi. Bättre att fokusera på det du själv kan påverka, utgå från det och ge järnet för att driva mot ditt mål. Att tänka att något är någon annans fel leder inte långt….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *