18 juni, 2015

Har du hört talas om HEART mål?

SMART mål är en struktur för hur du kan sätta upp dina mål. Vi har i ett tidigare inlägg gått genom vad SMART mål är och vill du läsa om det hittar du inlägget här. Det finns mängder av diskussioner på nätet om just HEART mål. Att ta sina mål till en helt ny nivå.

Hörttalas om HEART MÅL

HEART mål kan hjälpa dig att se på dina mål på ett annat sätt än vad SMART metoden gör. För SMART metoden utgår endast från dig och vad du gör, men HEART tar med din omgivning. Tyvärr är detta en så ny grej att översättningarna inte har hängt med och jag har inga bra ord att sätta in i den svenska översättningen. Har du det hör gärna av dig så lägger jag in det. Vi kommer att gå genom HEART målets pelare på engelska.

H = help yourself
E = every one else
A = attitude
R = recourses
T = trade

Help yourself:
Börja med att hjälpa dig själv, det finns ingen annan än du som kan bygga på dig själv och dina drömmar.

Every one else:
Hjälp de som vill ha din hjälp. Men prioritera dig själv först.

Attitude:
Din attityd är jätte viktig i om du kommer att klara ditt mål eller inte. Om du har en positiv attityd driver du enklare igenom dina mål och att få andra att involvera sig i dom. 

Recourses:
Vad har du som du kan utnyttja för att nå ditt mål. Har du de pengarna som krävs eller skruven för att få upp den där tavlan på väggen. Utvärdera vad du har för resurser för att kunna genomföra ditt mål.

Trade:
Byt delar med någon annan. Du behöver ju inte göra allt själv för att nå dina mål, det finns ju möjlighet att byta med de som du har runt omkring dig. Om du ska sätta upp en tavla kan ju ett av delmålen vara att köpa skruv, du behöver inte nödvändigtvis köpa skruven själv utan du kan byta det med någon annan. Glöm bara inte att byta tjänsterna och inte bara ta emot hjälp. Byt olika saker för att behålla balansen i dina mål.

Det är inte så att du måste välja emellan de olika metoderna. Utan HEART kompletterar mest SMART och ger dig ett djupare perspektiv i din målsättning. SMART kan vara lite ensamt och hårt om du bara använder dig strikt utav den grunden i att skapa och driva igenom dina mål. Vad tror du, borde vi komplettera SMART med lite HEART? Eller är det bara överflödigt, lämna din åsikt i en kommentar.

Vill du läsa mer?!

Hur du skapar en snygg signatur i din gmail!

Det finns ett sätt att skapa en supersnygg footer eller signatur i din mail! Och det är utan att behöva koda. Det du behöver är Gmail och google docs inget mer. För att lägga in bilder och så en fin design på din signatur. På 5 min kan du få ett helt annat utseende på dina mail. Med hjälp av denna videon så kan du enkelt skapa din egna designade...

läs mer
Marginalavkastning är en nyckel till att förstå jakten på likes

Marginalavkastning är en nyckel till att förstå jakten på likes

Lyssna: Första gången vi gör något som känns det helt fantastiskt. När du köpte din första dyra pryl eller bil. Eller varför inte första gången du smakade den där goda tårtan. Men andra gången du gör något så trubbas den känslan av. Och den minskar för varje gång och det som var hur najs som helst blir en beige vardags grej. Detta är...

läs mer

6 Kommentarer

 1. LIENE

  sv: Kanske det 🙂 Du skulle sett mig när jag var 13 år, haha, hon hade varit som en storasyster för mig. Men nej, det gör inte låten mindre inspirerande och bra 😀 Det är bara kul med så unga sångerskor.

  Ännu bättre inlägg! Eller om man kombinerar både smart och heart 🙂

  Svara
  • Johanna

   Japp de bara att kombinera 🙂

   Svara
 2. Karin

  Heart och smart tillsammans låter väl som en perfekt kombo! 🙂

  Svara
  • Johanna

   Ja de är ett grymt sätt att fixa sina mål 🙂

   Svara
 3. Vanessa andersson

  Jag tyckte om denna mer än den andra, gillar detta konceptet med att man ska hjälpa varandra. 🙂

  Svara
  • Johanna

   Ja det är grymt att hjälpa varandra.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *