bloggare runt om göteborg
Bloggare runt om Göteborg
30 maj, 2016
Resurser för bloggen
Resurser som jag hade velat veta när bloggen va ny
1 juni, 2016

Har du googlat dig själv någon gång?

googlat dig själv

Vad är det egentligen som kommer fram när någon söker på ditt namn? Eller din blogg? Det är viktigt att veta vad som finns om dig på nätet inte bara för att du ska kunna påverka det utan även hitta dina små guldkorn som du kanske vill promota lite extra. 

googlat dig själv

Innan vi börja googla på oss själva måste jag berätta att google ger dig personliga resultat. Det betyder att när du googlar får du inte samma resultat som andra får när de söker på dig. För att göra en så objektiv sökning kan du göra på två sätt.

  • Söka genom proxy (en annan ip-adress än din egna).
  • Sätta din webbläsare i privat läge (inkognito).

Vad säger en sökning om dig?

Om du inte har googlat dig själv innan kan det känns obekvämt och kanske lite löjligt att googla på sig själv. Men vi måste ju veta vad andra får upp när de letar information om oss. Så att vi kan påverka det. Vad kommer upp på din sökning, vilka sidor kommer högst upp i ditt sökresultat?

googlat dig själv pin

Aktiva val ger dig möjlighet att påverka.

När du ser ditt resultat, vad vill du ska hamna först? Jag själv ska börja bygga på min sökning att när man söker på Johanna Plato så ska min blogg komma upp på första sidan. Det gör den inte nu just på grund att jag har inte tänkt på det för än när jag började med detta inlägget. Som för mig kanske leder det till ett projekt efter att du googlat dig själv.

Vad får du för resultat?

När du har googlat dig själv, vilken är den första länken? För mig var det Twitter, haha ett socialt media som jag har tänkt att stänga ner. Vilket var en väldigt bra påminnelse för mig. Jag är super nyfiken på vart ledde den första länken till när du googlade ditt namn? Lämna ditt svar i en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *