Tar du ansvar för din blogg-
Tar du ansvar för din blogg?
26 oktober, 2015
Lögner
Att bli anklagad för att ljuga av en lögnare
28 oktober, 2015

Har du gjort en lista på alla din bra vanor?

bra vanor

Det finns många tips på nätet om att lista dina dåliga vanor som du vill tackla och bli av med. Men har du någon gång skrivit en lista på dina bra vanor? Ibland glömmer vi att stanna upp och titta på sånt som är bra i vårt liv. Det är väldigt lätt att bara pressa på och glömma att titta på vad vi faktiskt gör bra. Idag tänkte jag att vi skulle ge oss själva lite beröm genom att skapa en lista på våra bra vanor.

bra vanor

Vad är en bra vanor?
Ja vad är en bra vana egentligen? Är det allt som vi gör som inte är en dålig vana, både ja och nej. När jag tänker på vad jag listat som bra vanor hos mig så måste de uppfylla vissa kriterier.

  • Det tar sällan emot att utföra det
  • Det har ett värde för just dig
  • Du ska kunna beskriva vanan för andra så de förstår den
  • en förklaring varför den är bra för just dig

En vana som jag gillar är att jag alltid är tidig (Det har ju hänt att jag är sen, men det händer fruktansvärt sällan). Det brukar vara så att jag är omkring 10-20 min tidig till avtalat möte. Oavsett om det är med vänner eller ett affärsmöten. Jag tycker att det är bra för att då hinner jag att samla mig innan jag möter personen/personerna, för att ha full fokus på den/dom. Det i sin tur ger mig en större närvaro i mötet.

Varför ska vi ha en lista på bra vanor?
Vi är alldeles för hårda emot oss själva. Vi dömer verkligen oss själva hårdast och ibland behöver vi inte bara se på det som vi behöver utveckla. Utan på det som vi redan gör bra. Att hitta balansen emellan dit vi vill och det vi redan gör bra. En lista på bra vanor kan hjälpa dig att se vad du redan gör bra och vad du har gjort för att uppnå dom. För att en bra vana dyker inte bara upp, du har ju övat på den tills att den sätter sig och du gör det på automatik. Lite beröm är aldrig fel, en klapp på axeln till dig, just för att du är så fantastisk. Så snart du har satt dig och börjat skriva ner vanor som du tycker att du gör bra, kommer det bara rinna ur dig, mängder av saker. Små som stor, allt ifrån att bädda sängen till att vika ihop filtarna i soffa på kvällen. Kanske du har för vana att alltid hålla ditt ord? Eller läsa regelbundet.

Det finns mängder av bra vanor som du gör och du gör dom super grymt. Greppa pennan och papparet och skriv ner hur grym du är. En lista på dina bra vanor, ta en paus från skärmen och skriv för glatta livet. Vilken av dina bra vanor är du extra stolt över? Skryt gärna lite extra i en kommentar hos mig 🙂 Det hade varit fantastiskt att läsa om dina vassaste vanor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *