Har du appar / tillägg till din Chrome?

Visste du att chrome är den populäraste webbläsaren i världen just nu? Men det är så mycket mer som kan hjälpa dig när du kollar runt på webben. Har du några tillägg till din chrome? Jag tänkte att dela med mig av små fiffiga som jag använder mig av och även lite tips på att anpassa din chrome. 

tillägg till din Chrome

 

Först och främst har du loggat in på ditt google konto i din webbläsare? Det är ett super smidigt sätt att få allt som du har på en dator på alla dina enheter. Inte bara dina bokmärken utan alla tillägg till din chrome följer med till alla ställen som du loggar in på.

Tillägg för design

Se vilken färg som används och få hex koden kopierad så att du kan använda den till dina skapelser. ColorZilla heter det.

Ibland vill man veta vilken font en hemsida använder utan att behöva krångla till det. Och självklart finns det ett fiffigt tillägg till din chrome för det. Det heter så fyndigt WhatFont, när det är igång är det bara att hålla muspekaren över texten på sida och den kommer att säga vilken font det är.

Är du som jag lite nyfiken på vilket tema bloggare använder? Det finns ett ypperligt tillägg som ”Sniffar” vilket som används, och när ikonen är gul/orange vet du att sidan använder sig av WordPress tema. Dock fungerar det bara på de som inte har som jag gömt att jag har WordPress, det fungerar jätte bra om de använder ett tema som de själva inte har skapat. WPSNIFFER hittar du här!

Tillägg till din Chrome som du inte kan leva utan

Det finns några tillägg som alla borde ha på sina webbläsare. Om inte borde du ladda ner dom redan idag. Det första är adblock plus, som är ett måste för att inte bli helt översvämmad av reklam. Om du inte har det utmanar jag dig att gå in på Aftonbladet, sedan installera adblock och ladda om sida. Det är amazing hur mycket som tas bort.

Håll ordning på dina kommentarer

Det finns ett tillägg som jag använder mig jätte mycket av för att komma ihåg vad jag har kommenterat. Som spara länkarna till vart du har skrivit så att det bara är att klicka för att komma tillbaka. Det heter Comment save, fyndigt namn eller hur? Det som kan vara lite bökigt i början med tillägget är att du måste lägga till sidor där du inte vill att den ska spara att du skriver, det kan vara Facebook som exempel. Förutom det är det ett super bra verktyg om du gillar att kommentera andras bloggar och vill samla det på ett ställe.

Utnyttja din webbläsare till max genom att anpassa den efter dina behov. Det finns mängder av tillägg som du kan testa. Har du något tillägg till din chrome som jag har missat? Lämna en kommentar så testar jag det gärna. Sharing is caring 🙂

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. Mikaela

  Grymma tips Johanna och tack för trevlig bloggträff! Har ganska nyligen konverterat till Chrome så skall ta mig tid att kolla på dem tipsen du gav! 🙂 Ha en skön kväll!

  Svara
  • Johanna

   Ja det var super kul att träffa dig på bloggträffen. Fler kommer det att bli. Hoppas att du hittar nått spännande tillägg som underlättar lite för dig 🙂 Ha en grym kväll/dag

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0