Grym blogg, allt handlar om rätt frågor!

Har du tänkt på att alla dina inlägg är ett svar på en eller flera frågor? Som när du skriver om din dag och liknande, vad har du gjort idag? Det är därför det är så viktigt att svara på rätt frågor i din blogg. Frågor och svar som häver fram dina grymma sidor och ditt personliga varumärke.

grym blogg rätt frågor

 

Det finns inga dåliga frågor!

Jo det finns mängder av dåliga frågor när det kommer till din blogg. Frågor som inte ger tillräckligt med substans till dina inlägg. Du vet dom där ja/nej frågorna som man inte ska ställa om man vill ha en flytande kommunikation. En typisk fråga kan vara hur mår jag idag? Ett inläggs svar kan vara ”idag mår jag bra”. Inlägget saknar substans, detaljerna som vi alla vill läsa om.

Rätt frågor

Hoppa in på din blogg eller sida och se vilka frågor du har svarat på i det senaste inläggen? Första gången jag testade det blev det som en aha upplevelse och jag rensade bort 200 inlägg som jag har skrivit. Allt från innan 2013, jag var verkligen värdelös på att svara på frågor. Alla mina inlägg var substanslösa, detaljfattiga och inget nytta för någon. Som med alla varumärkesstrategier känns det sjuk flummigt innan man kommer in i det. Lite som att gå in i en dimma och försöka hitta sin väg ut. Men testa och se om du kan se om du har svarat på rätt frågor i din blogg, du har ju inget att förlora på det.

 

Byt det här vill jag skriva om

Vi säger att du vill skriva om hälsa. Vilka frågor skulle du kunna svara på?

  • Hur hittar jag balansen emellan träna och vardagen?
  • Vad gör mig motiverad att träna?
  • Vilka tankar har jag kring vila?
  • Hur hittade jag kärleken för ett hälsosammare liv?

Samma sak om du bloggar mer vardagligt:

  • Hur överlever jag kollektivtrafiken på morgonen?
  • Vad tycker jag är meningsfullt att göra hemma?
  • Hur hittade jag min passion för bloggandet?

Om vi översätter en fråga till en titel ”hur överlever jag kollektivtrafiken på morgonen?”, 5 saker som får dig att överleva bussen på morgonen. Eller varför inte, mina bästa knep för att överleva bussen på morgonen.

 rätt frågor pin

Hur jag analyserar inlägg och skriver dom

Frågorna till detta inlägget:

  • Hur skapar jag inlägg?
  • Hur kan jag se om det jag har skrivit håller bra standard?
  • Finns det en skillnad på bra och dåliga frågor?

Det är de här frågorna jag ville svara på i detta inlägget. Det kommer helt enkelt till, har vi svarat på rätt fråga/frågor i vårt senaste inlägg? Genom att tänka på vilken fråga ställer jag och svara på, öppnare du upp för en grym kommunikation med dina läsare. Du lämnar inte dina läsare lika ofta med lösa trådar och dåliga detaljer i dina inlägg.

Hoppa in på din blogg och se vilka frågor du besvarade i dina senaste inlägg? Är det rätt frågor för din blogg? Missa aldrig ett inlägg hur du kan optimera din blogg, gilla enklakneps Facebooksida!

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *