8 augusti, 2014

Blogg tips, gör det lättare för dina läsare

Att blogga mer effektivt kan också betyda städa upp i din design. Det gör det lättare för dina läsare att läsa din blogg. Att inte ha för överväldigande med saker i din sidebar, är ett bra blogg tips.

blogga tips del 2

Detta behöver du inte i din sidebar:

 • Lista på bloggar du gillar
 • Prylar du gillar ( Skor, kosttillskott, kläder och annat löst).
 • För många kategorier emellan 5-6 räcker gott och väl.
 • Sociala medier som inte uppdateras, var det en månad sedan du uppdaterade? Ta bort den från din sidebar
 • Den ändlösa listan på arkivlänkar går bort (på blogg .se använd dig av infinite scroll för att kunna erbjuda dina läsare att ta del av fler inlägg)
 • Besökräknare, den är inte bara värdelös för att den räknar bara antalet sidvisningar och kan enkelt manipuleras. Det finns ingen funktion för dina läsare med att ha den i din sidebar. Använd dig av Google analytics eller liknande tjänster för att ha koll på hur många besökare du har.

Tillför inte saken på din sida något för din läsare ta bort den. Vad har du för blogg tips på värsta sidebaren du någonsin sett? Aftonbladets kanske?!

 

 

 

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

2 Kommentarer

 1. Ossian

  Jag har precis startat min nya blogg (hyfsat nyligen i alla fall) och letade efter tips på design när jag hittade det här. Jag blev ganska lättad, för jag hade noll fantasi när det gällde information i sidopanelen. Nu kan jag strunta litegrann i den och låta bloggen tala för sig själv.

  Tack för tipset 🙂

  Svara
  • Johanna

   Va kul att du hittade inspo 🙂

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *