Blogg tips, gör det lättare för dina läsare

8 augusti, 2014

Att blogga mer effektivt kan också betyda städa upp i din design. Det gör det lättare för dina läsare att läsa din blogg. Att inte ha för överväldigande med saker i din sidebar, är ett bra blogg tips.

blogga tips del 2

Detta behöver du inte i din sidebar:

 • Lista på bloggar du gillar
 • Prylar du gillar ( Skor, kosttillskott, kläder och annat löst).
 • För många kategorier emellan 5-6 räcker gott och väl.
 • Sociala medier som inte uppdateras, var det en månad sedan du uppdaterade? Ta bort den från din sidebar
 • Den ändlösa listan på arkivlänkar går bort (på blogg .se använd dig av infinite scroll för att kunna erbjuda dina läsare att ta del av fler inlägg)
 • Besökräknare, den är inte bara värdelös för att den räknar bara antalet sidvisningar och kan enkelt manipuleras. Det finns ingen funktion för dina läsare med att ha den i din sidebar. Använd dig av Google analytics eller liknande tjänster för att ha koll på hur många besökare du har.

Tillför inte saken på din sida något för din läsare ta bort den. Vad har du för blogg tips på värsta sidebaren du någonsin sett? Aftonbladets kanske?!

 

 

 

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

2 Kommentarer

 1. Ossian

  Jag har precis startat min nya blogg (hyfsat nyligen i alla fall) och letade efter tips på design när jag hittade det här. Jag blev ganska lättad, för jag hade noll fantasi när det gällde information i sidopanelen. Nu kan jag strunta litegrann i den och låta bloggen tala för sig själv.

  Tack för tipset 🙂

  Svara
  • Johanna

   Va kul att du hittade inspo 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0